Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centru de informare şi asistenţă în detectarea şi notificarea de cazuri de trafic de persoane, deschis la Suceava

dosare
Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, centrul de la Suceava este înfiinţat cu sprijinul ActionAid International şi va funcţiona ca linie de legătură directă între cetăţeni, potenţialele victime şi autorităţi, acoperind nevoile specifice din judeţele Suceava, Bacău, Neamţ, Iaşi, Vaslui şi Botoşani.

Prin intermediul Centrului de informare şi asistenţă de la Suceava se vor derula sesiuni de capacitare a diferiţilor actori formali şi informali (asistenţi sociali, personal medical, poliţişti, preoţi, profesori, consilieri şcolari, persoane care lucrează în dezvoltare comunitară), pentru a ajuta în detectarea şi notificarea timpurie a cazurilor de trafic de persoane.

"Suntem bucuroşi de colaborarea pe plan local cu instituţii ce au atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii traficului de persoane şi contăm unii pe alţii în diminuarea fenomenului. Prin deschiderea acestui Centru în Suceava vom încerca să oferim întregii comunităţi instrumente care să fie puse în aplicare pe deplin pentru a ne asigura că nicio victimă nu rămâne invizibilă", a declarat Vlad Florin Tudosă, coordonator Regional N-E eLiberare.

Asociaţia eLiberare este o organizaţie din România care de aproape 10 ani activează în domeniul prevenirii traficului de persoane şi a exploatării sexuale, având ca scop capacitarea şi echiparea oamenilor, pentru ca aceştia să prevină traficul de persoane în comunităţile lor.

Priorităţile eLiberare sunt concentrate pe cinci direcţii de acţiune: educaţie pentru prevenirea traficului de persoane - reducând astfel riscul de traficare, capacitarea profesioniştilor din diferite domenii - prin sesiuni de formare, asistenţă externalizată - pentru restaurarea şi reintegrarea supravieţuitorilor în societate, advocacy strategic - pentru a contribui la o legislaţie mai bună, şi evenimente de conştientizare în cadrul cărora persoanele vulnerabile sunt informate despre acest fenomen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.