Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DGASPC Sector 3 are un centru pentru găzduirea temporară a copiilor cu părinţi internaţi în spitale

www.playtech.ro
Centru dgaspc

DGASPC Sector 3 dispune de un centru pentru găzduirea temporară a copiilor cu părinţi internaţi în spitale ca urmare a infectării cu COVID-19, anunţă Agerpres.

"Chiar dacă ne dorim să nu fie nevoie de un astfel de spaţiu, cel mai bine e să fim pregătiţi pentru orice situaţie. Astfel, colegii de la DGASPC S3 au pus la punct un centru pentru găzduirea temporară a copiilor ai căror părinţi ar fi internaţi în spitale, ca urmare a infectării cu COVID-19. La numărul de telefon 0728.729.797 pot cere sprijin toţi cei care se află într-o astfel de situaţie. În acest centru, micuţii beneficiază de cazare şi hrană, dar şi de activităţi educative, de servicii medicale, precum şi de suport psihologic", a scris primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, marţi, pe Facebook.

Directorul general al DGASPC Sector 3, Mihaela Ungureanu, a precizat că în acest spaţiu vor putea fi găzduiţi cel mult 12 copii.

"Ne-am dorit să fim pregătiţi pentru orice situaţie şi ca urmare DGASPC Sector 3 a pus la dispoziţie o locaţie pe care am pregătit-o pentru copiii care ar putea avea nevoie de îngrijire, copii ai căror părinţi ar putea fi la un moment dat într-o situaţie critică, poate ar necesita internare şi, ca urmare, nu ar avea posibilitatea să asigure creşterea şi îngrijirea copiilor pentru o perioadă limitată de timp. Ca urmare, noi suntem aici pentru copiii care ar avea nevoie de îngrijire şi supraveghere. Am pregătit un spaţiu în care avem posibilitatea să găzduim minimum 5 copii, maximum 12, în funcţie de situaţie", a spus Ungureanu.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

Ea a menţionat că au fost pregătite servicii de consiliere psihologică pentru copii.

"În acest spaţiu li se va asigura masa şi îngrijirea prin intermediul personalului nostru, educatori, îngrijitori care vor sta aici cu copiii. Dorim să-i asigurăm pe părinţii care se tem că ar putea fi într-o astfel de situaţie în care nimeni nu ar putea avea grijă de copiii lor că suntem aici pentru a le asigura îngrijirea în cele mai bune condiţii", a adăugat Ungureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.