Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul de Cultură şi Ştiinţă al României la Tunis, inaugurat în prezenţa ministrului Teodor Meleşcanu

teodor melescanu

Centrul de Cultură şi Ştiinţă al României la Tunis, primul de acest gen în Africa, a fost inaugurat joi, în prezenţa ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a informat Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES

Potrivit MAE, şeful diplomaţiei române a avut, joi seară, şi o întrevedere cu membrii comunităţii româneşti şi cu absolvenţii de studii superioare în România. Cu acest prilej, a fost lansată Asociaţia Foştilor Studenţi Tunisieni în România. 

Centrul de Cultură şi Ştiinţă al României la Tunis a fost deschis în cadrul Institutului Bourguiba de Limbi Moderne al Universităţii Tunis Al Manar, iar la inaugurare a fost prezent, printre alţii, ministrul Educaţiei Superioare şi al Cercetării Ştiinţifice, Slim Khalbous. 

Cu această ocazie, s-au făcut o donaţie de echipamente informatice şi electronice pentru institut din partea Agenţiei Române pentru Dezvoltare - RoAid şi o donaţie de carte românească. 

"În cadrul vizitei la Institutul Bourguiba, ministrul Meleşcanu a făcut trimitere la renumele institutului în predarea limbii arabe şi la faptul că mulţi diplomaţi români au beneficiat de-a lungul timpului de programele acestuia de pregătire. Totodată, a evidenţiat rolul schimburilor academice şi al mobilităţii studenţeşti în apropierea dintre cele două ţări, în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, în ansamblul lor, precum şi în conectarea Tunisiei la spaţiul european. A salutat, totodată, deschiderea Lectoratului de limbă, literatură, cultură şi civilizaţie românească în cadrul aceluiaşi institut, arătând că acesta va constitui un real sprijin pentru studenţii tunisieni care intenţionează să studieze în România", se arată în comunicatul de presă. 

În cadrul întâlnirii avute cu membrii comunităţii româneşti şi cu absolvenţii de studii superioare în România, Teodor Meleşcanu a subliniat rolul acestora în cunoaşterea reciprocă a celor două popoare şi în consolidarea cooperării între ţări, în general, subliniind, de asemenea, importanţa menţinerii şi aprofundării limbii române ca modalitate suplimentară de conectare la spaţiul european. 

Meleşcanu a încurajat înscrierea copiilor proveniţi din familiile mixte la cursurile de limba română organizate la secţia consulară a Ambasadei României la Tunis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.