Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul de Inovaţie şi e-Health din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti a implementat un prototip de proteză pentru mână

umf carol davila

Centrul de Inovaţie şi e-Health din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a implementat un prototip de proteză de membru superior, printată 3D, pentru o fetiţă de 5 ani, potrivit news.ro.

”Centrul de Inovaţie şi e-Health din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti anunţă implementarea unui prototip de proteză de membru superior, printată 3D pentru o pacientă în vârstă de 5 ani, cu o malformaţie congenitală a mâinii, tulburare spectru autism şi tulburare hiperkinetică”, conform paginii de Facebook a centrului.

Specialiştii subliniază că inovaţia şi tehnologia au adus o schimbare semnificativă în modul în care pot fi ajutaţi pacienţii cu nevoi speciale şi această implementare de succes a unei proteze printate 3D demonstrează puterea şi avantajele acestei tehnologii.

”Echipa noastră de ingineri, medicii pacientei şi aparţinătorii au lucrat pentru a crea acest prim design personalizat pentru proteza membrului superior. Prin utilizarea scanării 3D şi printării 3D, am putut crea o proteză adaptată nevoilor pacientei noastre, cu dimensiunea şi forma perfectă pentru a-i oferi mobilitate şi funcţionalitate”, precizează reprezentanţii Centrul de Inovaţie şi e-Health din cadrul UMF Bucureşti.

Urmează o perioadă de monitorizare a modului în care pacienta va utiliza proteza, iar specialiştii se vor concentra pe îmbunătăţirea modelului.

”Această inovaţie deschide drumul pentru viitorul tehnologiei medicale, permiţând crearea de dispozitive personalizate şi la un cost mai accesibil pentru pacienţi. Suntem mândri de succesul acestui prim prototip şi vom continua să ne angajăm în cercetarea şi dezvoltarea de soluţii inovatoare pentru a îmbunătăţi viaţa pacienţilor noştri”, conchid cei de la Centrul de Inovaţie şi e-Health din cadrul UMF Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.