Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul Național Anticorupție: Premiul primit de Maia Sandu la Timișoara nu este un cadou. Are un alt regim juridic

Telegraph.md
Centrul National Anticoruptie

Centrul Național Anticorupție (CNA) din Republica Moldova nu consideră drept o încălcare a legii primirea de către președintele Maia Sandu a unui premiu în numerar de 30.000 euro, care i-a fost acordat de autoritățile orașului Timișoara, relatează stiripesurse.md

"Acesta nu este un cadou, ci un premiu, iar regimul juridic al cadourilor nu este aplicabil în cazul acordării premiilor, în condițiile în care termenul "premiu" nu apare în lista termenilor care se circumscriu conceptului de "cadou" conform legii integrității" - se spune în comunicatul publicat pe site-ul CNA.

Anterior, secretarul de presă al președintelui Republicii Moldova, Irina Gotișan-Sotnic, a declarat că după acordarea premiului, administrația șefului republicii a transmis Consiliului Național Anticorupţie o solicitare de clarificare a situației în conformitate cu legislația Republicii Moldova.

Fostul director adjunct al CNA din Republica Moldova, Cristina Ciubotaru, a declarat, anterior, că premiul de 30.000 de euro, care a fost acordat Maiei Sandu în orașul Timișoara "Pentru Valori Europene", poate fi privit ca un act de corupție. Aceasta a amintit că, potrivit legii din 2017, angajații guvernamentali nu au dreptul să primească cadouri în numerar.

Premiul ”Pentru Valori Europene”

La începutul anului, Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în România la invitația primarului Timișoarei, Dominic Fritz. Preşedintele moldovean a devenit primul câștigător al premiului, instituit de autoritățile din Timișoara în 2024 cu sprijinul companiilor orașului.

content-image

Acesta este destinat, potrivit primăriei, personalităţilor "care promovează sau apără valorile europene în interiorul sau în afara Uniunii Europene".

În discursul său de la ceremonia de premiere, Maia Sandu s-a concentrat pe "amenințările la adresa valorilor europene" și a cerut cetățenilor din toate țările în care vor avea loc alegeri în 2024 să voteze pentru aceste valori. Maia Sandu a anunțat, anterior, că va candida pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri prezidențiale din Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.