Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați a primit un dispozitiv medical de plasmafereză

Linkdin
plasma umana sange recoltare

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a primit cu titlu gratuit un dispozitiv medical de plasmafereză, care a fost montat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi, se arată într-o informare transmisă, joi, de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, echipamentul medical, în valoarea de peste 40.000 euro, a fost donat cu toate kiturile necesare de S.C Besmax Pharma Distribution SRL, iar prin intermediul dispozitivului pacienţii cu forme severe de coronavirus vor putea fi trataţi cu plasmă hiperimună luată de la pacienţi vindecaţi, pentru a dezvolta imunitate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

"Suntem singurii din această regiune care pot oferi un astfel de tratament. De altfel, Galaţiul este unul dintre puţinele centre din ţară unde există un aparat medical de plasmafereză. Practic, acest echipament medical permite medicilor specialişti să recolteze plasmă cu anticorpi de la cei care s-au vindecat de coronavirus, iar această plasmă va fi folosită în tratamentul pacienţilor critici, intubaţi, cu forme severe de pneumonie virală COVID-19. Este un tratament care poate salva vieţile celor aflaţi în stare gravă. Fac un apel către toţi pacienţii vindecaţi de acest coronavirus să se prezinte la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi pentru a fi evaluaţi, testaţi şi înregistraţi în Registrul Donatorilor Convalescenţi COVID-19. Sângele lor poate salva vieţile celor care luptă cu acest virus", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Medicii specialişti vor decide cine poate dona plasmă, în funcţie de starea de sănătate a potenţialilor donatori. Această procedură este nedureroasă pentru donator, iar plasma astfel colectată se reface complet în maximum 48 de ore. Dintr-o singură donare se poate asigura plasmă hiperimună pentru trei pacienţi. Donarea este voluntară, iar întreaga procedură se realizează conform protocoalelor Ministerului Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.