Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetarea Românescă cu un pas mai aproape de aflarea unui tratament pentru combaterea virusului SARS COV 2

Pinterest
coronavirus

Zeci de medici, cercetători, farmaciști și biologi români și-au înscris proiectele de cercetare pentru dezvoltarea de vaccinuri, tratamente și metode de diagnostic, la un concurs lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, pentru a încerca să obțină susținerea Senatului Științific.

Concursul ”Parteneri în lupta împotriva COVID-19” a fost lansat în luna martie a acestui an, și a avut ca teamă găsirea unor soluții pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Comunitatea științifică medicală a avut la dispoziție două luni pentru a trimite proiecte dezvoltate individual sau în cadrul unor institute de cercetare medicală. Acum urmează perioada de evaluare a aplicațiilor, care va fi făcută de către o comisie de consultanți de specialitate, experți în epidemiologie, virusologie și medicină inovativă.

Printre specialiștii care au susținut inițiativa Senatului Științific, oferind consultanță specializată, se numără Dr. Marius Geantă, co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, dar și medicii Doina și Costel Atanasiu, doi reputați virusologi români, care lucrează, de aproape două decenii, la institute științifice și universități din America, exact în domeniul cel mai febril al acestor vremuri: virusologia.

Este o idee fantastică, România este plină de oameni de știință deosebit  de capabili, ceea ce le lipsește este investiția financiară, iar această inițiativă este o idee extraordinară”, a declarat virusologul Doina Atanasiu.

content-image

content-image

Câștigătorul acestui concurs va fi anunțat pe 31 mai a.c.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.