Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii ar putea fi scutiți de impozitul pe venit

lightbulbs

9955412483_037d66b888_qMai mulți parlamentari, printre care Ecaterina Andronescu și Mihnea Costoiu au inițiat un proiect de lege prin care personalul care lucrează în cercetare aplicată ar urma să fie scutit de impozitul de impozitul pe venit.

Conform proiectului beneficiarii „trebuie să îndeplinească condiţiile legale de cercetător sau cadru didactic universitar” și pot fi angajaţi în institute de cercetare, universităţi, centre de cercetare şi dezvoltare sau societăţi comerciale.

Inițiatorii invocă procentul scăzut din PIB pe care România îl alocă cercetării dar amintesc și că noul Cod Fiscal scuteşte de la plata impozitului pe venit „persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor, ca urmare a desfăşurării activităţii de creare de programe pentru calculator”.

„Judecând după standardele internaţionale, dar şi după nevoile interne, România nu are destui cercetători. Numărul acestora este în scădere în ultimii ani, iar marile companii cu filiale în România de arată reticente în privinţa dezvoltării unor centre de cercetare locală şi a încadrării activităţilor specifice ca activităţi de cercetare-dezvoltare”, spune motivarea legii citată de Agerpres.

Foto: National Eye Institute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.