Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii au descoperit genele care prezic îmbătrânirea sănătoasă

360medical
ADN

O echipă alcătuită din cercetători israelieni şi ruşi a identificat anumite gene care sunt afectate în cazul îmbătrânirii patologice, dar nu şi în procesul natural de îmbătrânire, a anunţat duminică Universitatea Ben Gurion (BGU) din sudul Israelului, relatează Xinhua.

În urma constatărilor, un test pentru depistarea modificărilor survenite la nivelul unui set de gene ar putea indica dacă persoanele analizate se îndreaptă spre un proces de îmbătrânire sănătoasă, a precizat BGU.

Mai mult decât atât, cercetătorii au reuşit să determine care dintre gene reprezintă cei mai buni candidaţi pentru tratamentele direcţionate, daunele suferite de acestea putând fi astfel inversate, scrie Agerpres.ro.

Într-un studiu publicat în revista Aging, cercetătorii de la BGU şi Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie Skolkovo din Moscova au analiza rolurile genei SIRT6 în procesul de îmbătrânire.

Una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii este acumularea unor deteriorări la nivelul ADN-ului, ce pot conduce la boli neurodegenerative, precum maladiile Parkinson şi Alzheimer, iar această genă joacă un rol important în repararea ADN-ului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.