Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii din China au dezvoltat un dispozitiv care testează loialitatea cetățenilor față de Partidul Comunist Chinez

gooieneemlander.nl
Partidul Comunist Chinez china

Cercetătorii din provincia Anhui, din estul Chinei, susțin că au dezvoltat un dispozitiv care utilizează scanarea facială pentru a determina loialitatea față de Partidul Comunist Chinez (PCC), aflat la putere.

Potrivit unui scurt videoclip postat pe contul Weibo al Centrului Național Științific Comprehensiv din Hefei, proiectul a fost un exemplu de "inteligență artificială care dă putere partidului", potrivit RFA.

Postarea de pe Weibo a fost ulterior eliminată, dar un rezumat text al videoclipului era încă disponibil luni pe Internet Archive.

"Garantarea loialității membrilor de partid se transformă într-o problemă care are nevoie de coordonare", se arată în text.

"Acest echipament este un fel de ideologie inteligentă, care folosește tehnologia AI pentru a extrage și integra expresiile faciale, citirile EEG și conductivitatea pielii, făcând posibilă constatarea nivelurilor de concentrare, recunoaștere și stăpânire a educației ideologice și politice pentru a înțelege mai bine eficiența acesteia.

"Poate oferi date reale pentru organizatorii educației ideologice și politice, astfel încât aceștia să poată continua să își îmbunătățească metodele de educație și să își îmbogățească conținutul", relatează telegraph.co.uk.

Potrivit companiei, dispozitivul folosește, printre alte metode, "calculul inteligent din punct de vedere emoțional", pentru a determina cât de mult "se simt subiecții recunoscători față de PCC".

Potrivit RFA, un cercetător îmbrăcat în alb intră într-o cameră și se așează în fața unui ecran pentru a face un test, înainte de a primi pe ecran un scor și o analiză, după cum a relatat ziarul Ming Pao din Hong Kong.

Unele comentarii au criticat ideea ca fiind o "spălare de creier cu ajutorul înaltei tehnologii", în timp ce alții au citat romanul distopic "1984" al lui George Orwell, susținând că "Big Brother" i-ar supraveghea.

Song Da'an, un sociolog din Anhui, a declarat că postarea a fost eliminată din cauza sensibilității sale politice.

"Centrul Național de Știință Comprehensivă din Hefei a folosit biotehnologia pentru a măsura loialitatea membrilor de partid și a cadrelor. Acest lucru arată că PCC devine din ce în ce mai totalitar", a declarat Song.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.