Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţeni din Nepal, depistaţi când încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră

Două grupuri, de trei, respectiv nouă cetăţeni din Nepal, au fost depistaţi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis, vineri, AGERPRES.

Trei cetăţeni din Nepal au fost monitorizaţi şi depistaţi de poliţiştii de frontieră ai Poliţiei de Frontieră Timişoara, în sectorul Lunga, în timp ce se aflau într-un autoturism care se îndrepta, joi, spre graniţa cu Serbia, pentru a ieşi ilegal din ţară, sprijiniţi de un cetăţean român în vârstă de 40 de ani.

Poliţiştii de frontieră desfăşurau o acţiune specifică de supraveghere a unui grup de persoane care a fost îmbarcat într-un autoturism înmatriculat în România şi care circula în regim de ride-sharing, ulterior deplasându-se spre frontiera cu Serbia.

Autoturismul a oprit la aproximativ 800 de metri de frontieră, la intrarea în localitatea Comloşul Mic, unde a debarcat persoanele transportate, moment în care poliţiştii de frontieră l-au reţinut pe şoferul mijlocului de transport, un cetăţean român, şi trei cetăţeni din Nepal.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că persoanele cu vârste între 27 de ani şi 29 de ani au intrat legal în România, în baza unor vize muncă şi intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat în Serbia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini. Şoferul român este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Alţi nouă cetăţeni din Nepal şi Pakistan au fost depistaţi la frontiera cu Serbia, în zona Jimbolia, în timpul unei acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectoarelor pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Nepal şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 21 de ani şi 51 de ani. Din primele declaraţii a rezultat că aceştia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Ei au intrat legal în ţară, în baza unor vize de muncă, iar cetăţeanul din Pakistan este solicitant de azil.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.