Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţeni din Sri Lanka, depistaţi muncind ilegal în domeniul HoReCa

HORECA
HORECA

Serviciul pentru Imigrări Mureş a anunţat, luni, că, în urma unei acţiuni întreprinse pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a străinilor, au fost depistaţi doi cetăţeni din Sri Lanka, ce munceau fără forme legale la o societate comercială, potrivit Agerpres.

"La data de 1 iulie, poliţiştii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Mureş au efectuat o acţiune cu forţe proprii, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi muncii nedeclarate a străinilor. În urma activităţii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat 2 cetăţeni străini din Sri Lanka, un bărbat şi o femeie, cu vârste cuprinse între de 31 şi 34 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără avize de angajare şi fără contracte individuale de muncă, la o societate comercială din domeniul de activitate HoReCa, de pe raza judeţului Mureş. Cetăţenii străini au intrat legal în România, în baza vizelor de lungă şedere în scop de angajare în muncă, dar nu au întreprins demersurile necesare pentru prelungirea dreptului de şedere temporară, respectiv obţinerea unui permis de şedere în scop de muncă", a precizat Serviciul pentru Imigrări al judeţului Mureş.

Pe numele celor doi cetăţeni străini au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească România în termen de 15 zile, iar societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

"Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara noastră în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, iar societatea comercială în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României", arată Serviciul pentru Imigrări al judeţului Mureş, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.