Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR Călători scoate vineri din circulație 39 de trenuri din cauza ninsorilor

jurnalul.ro
tren

CFR Călători anulează pe 6 ianuarie un număr de 39 de trenuri, șase InterRegio și 33 Regio, din cauza avertizărilor meteo Cod portocaliu și Cod galben de ninsori și viscol. Potrivit unui comunicat al companiei, remis joi Agerpres, cele șase trenuri IR anulate sunt: IR 1581 București Nord (pl. 7:30) — Constanța (sos. 9:35), IR 1587 București Nord (pl. 16:00) — Constanța (sos. 18:05), IR 1582 Constanța (pl. 13:00) — București Nord (15:05), IR 1588 Constanța (pl. 19:00) — București Nord (21:05), IR București Nord (pl. 6:40) — Slobozia Veche (sos. 8:58) și IR 1776 Slobozia Veche (pl. 20:20) — București Nord (sos. 23:08).

În ceea ce privește cele 33 de trenuri Regio care au fost anulate, acestea sunt cele care circulau pe relațiile Constanța — Mangalia, Slobozia Veche — Fetești, Slobozia Veche — Țăndărei, București Obor — Fetești, Țăndărei — Fetești, Ciulnița — Constanța, Ciulnița — Slobozia Veche, Medgidia — Tulcea și retur.

De asemenea, trenul R 8001 între București Obor și Constanța va fi înlocuit cu R 13083. "Cu toate că pentru data de 6 ianuarie a.c. s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta București — Constanța și retur, legătura feroviară este menținută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulație", dă asigurări CFR Călători.

Circulația trenurilor de pasageri se va desfășura în condiții de iarnă, în perioada următoare, ca urmare a fenomenelor meteo prognozate de meteorologi, a anunțat CFR Călători. Potrivit sursei citate, comandamentul de iarnă CFR Călători, instituit pe raza sucursalelor din sudul și estul țării, și echipele feroviare din unități (revizii, depouri etc.) sunt pregătite pentru intervenție în vederea asigurării condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul. În plus, de pe ruta Medgidia — Tulcea au fost retrase automotoarele și introduse locomotive diesel cu vagoane și pluguri întărite. 'De asemenea, ne-am organizat cu locomotive diesel și în alte locații feroviare, în situația în care circulația cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar, iar stațiile de pre-încălzit vagoane funcționează la parametri normali. Au fost pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situația apariției unor defecțiuni la instalația electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităților, în alte vagoane', se menționează în comunicatul CFR Călători.

Compania feroviară susține că, alături de CFR Infrastructură, colaborează operativ și centralizat, astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs și cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situațiilor neplăcute pentru pasageri. "Personalul feroviar este la dispoziția pasagerilor, oferindu-le asistență în gări și la bordul trenurilor. Măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajații feroviari au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță și menținerea legăturilor feroviare între localitățile mari. Mai multe trenuri Regio vor fi anulate în data de 6 ianuarie (...) Modificările vor fi publicate pe toate canalele noastre de comunicare", conform companiei de transport feroviar.

CFR Călători recomandă pasagerilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să se informeze despre condițiile meteo și să solicite informații despre eventualele întârzieri și anulări produse în traficul feroviar la stațiile CFR din București și din țară, dar și la telefon 021/9521. Totodată, informații în timp real despre situația circulației trenurilor sunt disponibile pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro , apoi Trenul meu http://cfr.ro/index.php/cauta-tren. "Pasagerii care pornesc în călătorie din gările București Nord, Brașov, Craiova, Iași și Timișoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren, precum și întârzierile pe care unele trenuri le înregistrează, prin accesarea link-ului http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web", precizează compania de transport feroviar.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de ninsori și viscol, valabilă din noaptea de joi spre vineri, de la ora 2:00, până vineri la ora 18:00, în municipiul București, dar și în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea. De asemenea, meteorologii au emis avertizare Cod galben de vreme rea pentru intervalul 5 ianuarie, ora 22:00 — 6 ianuarie, ora 20:00. În intervalul menționat, fenomenele meteo vor consta în ninsori însemnate cantitativ, dar și viscol, vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 km/h. Zonele vizate de Codul galben sunt: Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.