Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chelsea are mari dificultăți financiare în ciuda sumelor incredibile pe care Roman Abramovici pe pompează în club

chelsea

Chelsea a înregistrat pierderi de 96,6 de milioane de lire sterline (113 milioane de euro), în sezonul 2018/2019, deşi patronul rus Roman Abramovici a "pompat" în club 247 de milioane de lire sterline în această perioadă, informează presa engleză, potrivit news.ro.

Dezechilibrul financiar al grupării a fost cauzat în sepcial de demiterea antrenorului Antonio Conte la începutul sezonului şi de neparticiparea în Liga Campionilor.

În iulie 2018, Chelsea l-a demis pe antrenorul italian, aflat acum la Inter Milano, înainte cu un an ca înţelegerea acestuia să expire.

Clubul englez a trebuit să-i despăgubească pe tehnician şi staff-ul lui cu 26,6 milioane de lire sterline. Conte a câştigat Premier League în primul an de contract, iar în cel de-al doilea, Cupa Angliei, însă formaţia s-a clasat pe locul 5, ratând calificarea în Liga Campionilor.

Citește și: Guvernul Orban a luat decizia: A blocat creșteri de salarii și sporuri

Sezonul trecut, în care Chelsea a investit în transferurile jucătorilor Kepa Arrizabalaga, Christian Pulisic, Mateo Kovacici şi Jorginho, salariile au crescut cu 41 de milioane de lire sterline, la 280,6 milioane de lire sterline.

În iunie 2019, clubul l-a vândut pe mijlocaşul Eden Hazard la Real Madrid pentru 100 de milioane de euro, însă aceşti bani vor figura în bilanţurile financiare viitoare.

Balanţa se poate echilibra în acest sezon şi pentru că echipa joacă în Liga Campionilor, urmând a întâlni pe Bayern Mucnhen în optimi.

itește și: Liviu Dragnea a depus două noi cereri de eliberare! Cum își motivează cererile

Din prima parte a anului 2018, Abramovici îşi conduce clubul din străinătate, deoarece nu a mai primit viză de afaceri în Marea Britanie, care se acordă pentru 40 de luni.

Presa britanică nota că Abramovici a fost o victimă a răcirii relaţiilor între Londra şi Moscova, după cazul fostului spion rus Seghei Skripal, otrăvit la Salisbury.

Între timp, Roman Abramovici a devenit cetăţean israelian şi poate vizita Marea Britanie ca turist, perioada maximă a şederii fiind de şase luni, însă omul de afaceri nu a mai revenit la Londra.

În această perioadă, el a asistat singura dată la un meci al echipei lui la Baku, la finala Ligii Europa, când Chelsea învins Arsenal Londra, cu 4-1.

De la preluarea clubului în 2004, Abramovici a "cheltuit" 90 de milioane de lire sterline pe demiteri de antrenori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.