Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chevron urmează exemplul altor companii petroliere - Decizia luată de gigantul american după uciderea generalului Qassem Soleimani

Chevron

Chevron şi-a retras preventiv angajaţii din nordul Irakului, a anunţat luni un purtător de cuvânt al producătorului american de petrol, urmând exemplul altor companii petroliere, după uciderea de către Statele Unite a generalului iranian Qassem Soleimani, într-un atac cu dronă pe aeroportul din Bagdan, transmite Reuters, conform news.ro.

Oficialii americani au cerut cetăţenilor americani să plece din Irak, la câteva ore după uciderea lui Soleimani, care era liderul Forţei Quds, unitate de elită a Gărzii Revoluţionare a Iranului cu operaţiuni în sttrăinătate, şi a comandantului de miliţie irakiană Abu Mahdi al-Muhandis.

Fostul șef al Securității Naționale îl DISTRUGE pe Trump: depune mărturie în Congres

Chevron a anunţat că un număr mic de angajaţi expatriaţi şi de contractori au plecat temporar de la operaţiunile companiei din regiunea Kurdistan, ca măsură preventivă. Alte companii americane şi străine, din domeniul petrolului şi al serviciilor ,au retras zeci din angajaţi din Irak, în timpul weekendului.

Grupul Chevron are un proiect restrâns în Irak, unde ar fi trebuit să înceapă să producă 20.000 de barili de petrol pe zi, de la jumătatea acestui an. Activitatea la această exploatare continuă cu angajaţi locali şi cu expatriaţi care lucrează de la distanţă, potrivit unui purtător de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.