Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE îi avertizează pe românii care se află în Pakistan: 'Există posibilitatea ca manifestațiile să devină violente'

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe românii care se află sau vor să călătorească în Republica Islamică Pakistan că punctul terminus al marșului de protest „Azadi March” va fi joi în capitala Islamabad. MAE precizează că manifestațiile ar putea deveni violente.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Islamică Pakistan cu privire la faptul că este în desfășurare marșul de protest „Azadi March”, al cărui punct terminus va fi capitala Islamabad, preconizat pentru data de 31 octombrie 2019, deși este posibil ca manifestațiile din capitala pakistaneză să se deruleze pe o perioadă mai lungă de timp”, anunță reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Este recomandată evitarea deplasărilor în proximitatea sectorului H-9, existând riscuri confirmate de atacuri teroriste, mai arată sursa citată.

Ministrul Economiei a EXPLODAT: mesaj fără precedent pentru șefii unei companii naționale

„Se așteaptă ca drumurile principale, care fac legătura între Islamabad și teritoriu, să fie blocate, inclusiv cel către Aeroportul International Islamabad. Există posibilitatea ca manifestațiile să devină violente”, potrivit comunicatului.

„De asemenea, se recomandă cetățenilor români care doresc să se deplaseze în Islamabad să amâne călătoriile care nu sunt absolut necesare, iar celor care sunt deja prezenți în zonă să urmărească constant mass media locală pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunță demonstrațiile, cât și referitor la alte evoluții securitare, iar preventiv să manifeste prudenţă - pe fondul posibilităţii degradării situației de securitate”, conform sursei menționate.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Islamabad: +92518436601; +92518436602, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Totodată, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Islamică Pakistan: +923114469900.

MAE recomandă „consultarea paginilor de Internet http://islamabad.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/ www.mae.ro> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”, conchide sursa amintită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.