Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chiar dacă România se laudă cu democrația și arată cu degetul Polonia, Microsoft investește UN MILIARD de dolari în țara criticată și de Bruxelles

microsoft

Microsoft va investi 1 miliard de dolari în Polonia, în cadrul unui plan care va implica deschiderea unui centru de date în țară pentru a furniza servicii cloud companiilor și instituțiilor guvernamentale, anunță Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Microsoft a semnat o înțelegere cu furnizorul de servicii cloud Chmura Krajowa, în condițiile în care Polonia încearcă să se poziționeze ca un centru regional pentru tehnologie.

Citește și: Ludovic Orban, ieșire după decizia CEDO în favoarea lui Kövesi: ‘Au prejudiciat grav imaginea României’

"Cred profund că investițiile Microsoft în Polonia vor fi importante pentru întreprinderi, instituții publice și sistemul de învățământ și le va permite să se transforme digital și să implementeze noi standarde de muncă", a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki într-o declarație.

Chmura Krajowa (Cloud Național) a fost constituită în 2018 de cea mai mare bancă din Polonia, PKO Bank Polski și Fondul Polonez de Dezvoltare (PFR), cu scopul de a accelera digitalizarea întreprinderilor și a administrației publice.

Citește și: Reacția magistraților după decizia CEDO în cazul Kövesi: ‘Este inadmisibil. Toți factorii responsabili să-și asume consecințele’

Parteneriatul cu Microsoft va dura șapte ani și va implica instruirea polonezilor în tehnologia bazată pe cloud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.