Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chimcomplex Borzeşti va construi o centrală de cogenerare pe gaz

Economica
Chimcomplex Borzeşti

Chimcomplex Borzeşti va construi o centrală de cogenerare pe gaz

Chimcomplex Borzeşti a semnat contractul de finanţare şi este în curs de implementare a etapei a doua pentru proiectul "Cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz, flexibilă, în sectorul încălzirii centralizate Râmnicu Vâlcea", potrivit unui comunicat al companiei, remis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB), informează Agerpres.

Proiectul vizează realizarea unei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă care să deservească municipiul Râmnicu Vâlcea începând cu anul 2026. Valoarea totală a proiectului este de 689,394 milioane de lei, din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă este de 405 milioane de lei.

Implementarea proiectului de către Chimcomplex Borzeşti în localitatea Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, se face în perioada 27.01.2023 - 31.12.2025.

Proiectul este cofinanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă Pilonul I. Tranziţie verde - Componenta C6 Energie Măsura de investiţii 3 - Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaz, flexibile şi de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică şi termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea atingerii unei decarbonizări profunde.

Obiectivele proiectului sunt: reducerea cu 84.468 tCO2 /an a gazelor cu efect de seră la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, creşterea capacităţii instalate în cogenerare de înaltă eficienţă cu 108 MW, reducerea consumului anual de energie primară cu 418.105 MWh prin realizarea unei capacităţi de producţie pe gaz de 108 MW, flexibile şi de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică şi termică (CHP) pentru alimentarea cu energie termică a locuitorilor din Râmnicu-Vâlcea într-o perioadă de 36 luni de la semnarea contractului de finanţare.

"Proiectul propus contribuie pozitiv la atenuarea provocărilor cu care se confruntă România în tranziţia de la sursele de energie pe bază de cărbune şi lignit, în mod specific, asigurând alimentarea cu energie termică a municipiului Rm. Vâlcea, în condiţii de eficienţă energetică competitivă la nivel european", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.