Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China ajută o companie rusă să producă veste antiglonț pentru armata rusă (Politico)

vesta antiglont

Producătorul rus de veste antiglonț importă componente chinezești pentru vestele sale antiglonț, dintre care unele sunt folosite pe câmpul de luptă din Ucraina, informează Politico.

În 2022, mai multe companii chineze, inclusiv una asociată cu guvernul de la Beijing, au trimis piese pentru producția de veste antiglonț KLASS. Acestea au fost primite de un producător rus cu legături cu Rosgvardia și agențiile de aplicare a legii din țară.

Nu este încă clar dacă vestele militare rusești Klass sunt utilizate pe scară largă, dar aceasta este prima confirmare a faptului că armata rusă din Ucraina utilizează echipamente de protecție cu componente chinezești. KLASS a importat piese de mai multe ori pentru a-și produce vestele antiglonț din China în 2022, inclusiv în noiembrie și decembrie de la mai multe companii chineze. "Noile informații subliniază faptul că Rusia continuă să se bazeze pe asistența Chinei în susținerea agresiunii sale militare împotriva Ucrainei, în ciuda presiunilor din partea țărilor occidentale", se arată în articol.

Politico mai scrie că acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la modul în care SUA intenționează să rezolve problema articolelor cu dublă utilizare cu China. Purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, a declarat că Statele Unite au impus sancțiuni serioase de control al exporturilor împotriva companiilor care au contribuit la războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Reprezentantul SUA a mai spus că nu este prea preocupat de apariția acestor produse cu dublă utilizare pe câmpul de luptă, deoarece Rusia importă de mult timp astfel de tehnologii din China.

Context

Anterior, au apărut articole în presă despre faptul că firmele chineze, inclusiv cele asociate cu guvernul de la Beijing, au trimis 1000 de puști de asalt și alte echipamente în Rusia care ar putea fi folosite în scopuri militare. Recent, președintele american Joe Biden a declarat că China nu a furnizat încă Rusiei arme letale pentru războiul din Ucraina.

Foto: caracter ilustrativ; arhivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.