Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China anunță pedepse mai mari pentru dare de mită, stabilind o 'listă neagră' pentru inculpați

globaltimes.cn
chineza

China întărește pedeapsa împotriva mitei, anunțând măsuri care includ stabilirea unei „liste negre” și responsabilizarea legală a acestor persoane, a declarat Comisia Centrală pentru Inspecția Disciplinelor (CCDI) a Partidului Comunist din China (CPC), într-un document publicat miercuri.

Documentul subliniază necesitatea de a investiga și de a pedepsi actul oferirii de mită, în special de către membrii PCC și oficiali guvernamentali. Oferirea de mită în proiectele de stat cheie și cea repetată sunt, de asemenea, vizate.

Mituitorii în cazuri comerciale majore și în domenii importante vor fi, de asemenea, evidențiați în anchetă. Din domeniile vizate fac parte și finanțele, siguranța producției, alimente și medicamente, ajutor în caz de dezastre, securitate socială, educație și îngrijire medicală.

Va fi instituit un mecanism intern de control și supraveghere a mitei, iar organele procuraturii și judiciare vor aplica sancțiuni asupra proprietății inculpaților, se arată în document.

Autoritățile vor efectua cercetări cu privire la accesul pe piață și restricțiile de calificare pentru cei aflați că oferă mită și vor explora punerea în aplicare a unei „liste negre” pentru aceștia.

Zhuang Deshui, director adjunct al Centrului de Cercetare pentru Dezvoltarea Integrității Guvernamentale de la Universitatea din Peking, a declarat miercuri pentru Global Times că noul document va oferi îndrumări instituționale pentru practicile anticorupție ale guvernelor locale la toate nivelurile, iar stabilirea unei „liste negre” a mitei va ajuta la abordarea fundamentală a problemei privind corupția din China.

Oamenii care oferă sume mari de bani sunt de obicei „oameni de afaceri fără scrupule” care caută protecție și beneficii din partea guvernului pentru activitățile lor economice, a declarat Zhuang, adăugând că restricționarea și pedepsirea acestor persoane este acum un aspect important al campaniei anticorupție a Chinei.

"China a realizat deja mari progrese în relațiile cu oficiali corupți care iau mită, iar acum trebuie să intensificăm eforturile pentru a-i împiedica pe cei care îi mituiesc", afirmă el, relatează globaltimes.cn.

Este propice creării unui mediu social sănătos pentru dezvoltarea economică, stabilirii unei ordini de piață pentru o concurență loială și o relație benefică și curată între guvern și întreprinderi, a declarat un oficial al CCDI, conform unei declarații de pe site-ul CCDI.

Campania anti-grefă a continuat să câștige avânt în China în ultimii ani.

Partidul Comunist din China își va consolida capacitatea de a rezista corupției, nearatând toleranță în lupta împotriva acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.