Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China - Doi tigri au fost uciși după ce au evadat de la o grădină zoologică

George Traicu
tigru

Doi tigri care au scăpat din cuşca lor dintr-un parc zoologic din centrul Chinei după ce au rănit mortal un îngrijitor au fost împuşcaţi, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Un îngrijitor a fost rănit marţi dimineaţă în timp ce hrănea doi tigri care au scăpat apoi din cuşca lor de fier. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la spital, unde a murit, în pofida îngrijirilor primite", se indică într-un comunicat al Biroului silvic al comitatului Xichuan din provincia centrală Henan.

A fost lansată o urmărire pentru capturarea celor două feline, care au fost în cele din urmă împuşcate în incinta parcului zoologic "Valea păunilor" din Danjiang,

Cei doi tigri fuseseră închiriaţi grădinii zoologice de către un circ din oraşul Suzhou (est), potrivit Biroului silvic.

O anchetă a fost demarată pentru a se stabili condiţiile exacte în care s-a produs incidentul.

Evenimentul a creat emoţie în rândul utilizatorilor de internet, unii criticând însă existenţa grădinilor zoologice. "Cu excepţia motivelor ştiinţifice, animalele nu trebuie ţinute în captivitate în grădini zoologice", a scris unul dintre aceştia pe motorul de căutare Baidu.

Cazuri de animale sălbatice care au evadat din spaţiile închise din parcuri zoologice nu sunt neobişnuite în China. La începutul acestei luni, trei leoparzi au ajuns pe străzile din Hanghzou, la sud-vest de Shanghai. Două feline au fost rapid capturate, însă a treia a fost văzută prin oraş, provocând panică în rândul locuitorilor. Leopardul încă nu a fost găsit.

Parcul zoologic din centrul Chinei a fost criticat, conducerea fiind acuzată că a întârziat să dea alerta şi a încercat să ascundă incidentul pentru a evita publicitatea negativă.

În China, parcurile zoologice sunt frecvent ţinta criticilor pentru condiţiile în care trăiesc animalele, dar şi pentru incidente fatale puse pe seama regulilor de siguranţă laxe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.