Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China dorește intensificarea patrulelor de poliție pe străzi pentru a preveni violențele extreme

ilkha.com
politie china

Autoritățile din China au solicitat intensificarea prezenței poliției și a patrulelor pe străzi, subliniind prevenirea violențelor extreme, ca parte a unei campanii de 100 de zile care are drept obiectiv creșterea încrederii populației în securitatea publică.

Într-un anunț recent adresat departamentelor locale de securitate publică, poliției și ofițerilor de patrulare, Ministerul Securității Publice (MPS) a declarat că aceștia ar trebui să își joace bine rolul de "supapă de siguranță" pentru mijloacele de subzistență publice, îndemnând la creșterea numărului de polițiști pe străzi, în locurile publice populate, cum ar fi școlile, spitalele, târgurile de noapte și restaurantele în aer liber.

De asemenea, va fi intensificată inspecția obiectelor ilegale, cum ar fi armele,dispozitivele explozive și cuțitele.

MPS a subliniat, de asemenea, reacția rapidă în caz de urgență. Se vor aplica pedepse severe și se va acorda atenție infracțiunilor legate de femei, copii, studenți și alte grupuri vulnerabile.

Campania națională de 100 de zile, care are ca scop combaterea faptelor ilegale, a fost lansată la 25 iunie, în urma atacului de la restaurantul din Tangshan, provincia Hebei din nordul Chinei, relatează globaltimes.cn.

Săptămâna trecută, departamentul de securitate publică al provinciei Hebei a anunțat primele rezultate ale campaniei de 100 de zile, afirmând că au fost detectate 307 ilegalități și peste 600 de persoane au fost reținute.

Luni, Procuratura Supremă a Poporului a reafirmat hotărârea de a elimina toate infracțiunile legate de bande. Prin intermediul campaniei naționale de trei ani de combatere a infracțiunilor comise de bande, din 2018 până în 2021, China a pus sub acuzare 230.000 de persoane implicate în organizații de tip mafiot și în alte infracțiuni, precum și 2.987 de persoane care au acționat ca protectori ai acestora, a concluzionat Procuratura Supremă a Poporului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.