Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China face un anunț înfiorător, după ultima rachetă lansată de Coreea de Nord: 'Moment de cotitură'

KCNA/Reuters
N korea, racheta

China a apreciat marţi că actuala criză din Peninsula Coreea a ajuns într-un "moment de cotitură" după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă deasupra Japoniei, în timp ce a subliniat responsabilitatea parţială a Washingtonului şi Seulului, relatează AFP.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, a cerut tuturor părţilor să evite provocările. Ea a reiterat de asemenea apelul Chinei pentru un "dublu moratoriu": oprirea tirurilor nord-coreene în schimbul opririi manevrelor militare comune între Statele Unite şi Coreea de Sud.

Citește și: ALARMĂ MAXIMĂ pentru puterile lumii: Coreea de Nord a lansat o rachetă în direcția Japoniei! Reacții dure

"Am ajuns la un moment de cotitură în abordarea acestei crize. Dar exista de asemenea o ocazie de a relansa negocierile de pace", a estimat dna Hua într-un briefing de presă obişnuit.

China, principalul aliat diplomatic al Phenianului, "cheamă ţările în cauză să se abţină de la orice provocare una faţă de cealaltă şi să nu contribuie la escaladarea tensiunilor", a adăugat ea.

Coreea de Nord a lansat marţi o rachetă balistică ce a survolat Japonia şi a căzut în Pacific, un pas suplimentar în escaladarea tensiunilor.

Phenianul îşi justifică ambiţiile militare prin necesitatea de a se proteja de Statele Unite. Acest nou tir a avut loc în timpul manevrelor anuale efectuate de Seul şi Washington în peninsulă, considerate de Nord ca o provocare.

Statele Unite şi Coreea de Sud "au efectuat în mod continuu aceste exerciţii comune exercitând presiune militară asupra Coreii de Nord", a mai declarat purtătoarea de cuvânt Hua Chunying, conform Agerpres.

Citește și: Măsuri DURE luate de SUA și Japonia, după racheta lansată de Coreea de Nord: Ce au hotărât Donald Trump și premierul nipon

"Vor fi ele acum mai aproape de soluţionarea disputei?", s-a întrebat ea. "Realitatea arată că presiunile şi sancţiunile nu pot rezolva problema în mod fundamental", a subliniat dna Hua, referindu-se la sancţiunile votate de Consiliul de Securitate al ONU împotriva Coreii de Nord.

China susţine aceste sancţiuni, dar pledează şi pentru reluarea negocierilor de pace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.