Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China face un nou apel către Rusia și Ucraina, după predarea luptătorilor din Mariupol: Să reia dialogul pentru a rezolva problemele

Euractiv
china rusia

China sprijină continuarea discuțiilor de pace între Rusia și Ucraina pentru a pune capăt conflictului cât mai curând posibil. Astfel, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a comentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că militanții și militarii ucraineni de la uzina Azovstal din Mariupol au început să se predea.

„Poziția Chinei cu privire la problema Ucrainei este consecventă și clară. Sperăm că acest conflict se va încheia cât mai curând posibil și susținem ambele părți în continuarea dialogului și a consultărilor pentru a rezolva în mod corespunzător problemele relevante”, a declarat diplomatul chinez.

Marți, Ministerul rus al Apărării a anunțat începerea predării militanților din unitatea naționalistă Azov și a militarilor ucraineni blocați la uzina Azovstal; 694 de militanți s-au predat în cursul zilei, dintre care 29 au fost răniți, susțin rușii, ceea ce face ca numărul total al luptătorilor de la Azovstal care s-au predat să fie de aproape 1000.

Ce se va întâmpla cu sutele de soldați ucraineni care s-au predat din combinatul siderurgic asediat din Mariupol și care se află acum în mâinile rușilor este încă neclar, tocmai de aceea rudele lor sunt îngrijorate.

Niciun detaliu al acordului negociat între Ucraina și Rusia, care a pus capăt celei mai sângeroase lupte din acest război, nu a fost făcut public. Timp de săptămâni, sute de luptători ascunși în tunelurile și adăposturile subterane din Azovstal au opus o rezistență incredibilă și au fost văzuți ca niște eroi pentru mulți în această țară.

Negocierile dintre delegațiile rusă și ucraineană nu se mai desfășoară, după ce Kievul s-a retras din acest proces, a susținut Andrei Rudenko, ministrul adjunct de externe al Federației Ruse, în marja celei de-a II-a Conferințe a Asiei Centrale a Clubului Internațional de Discuții Valdai. „Negocierile nu sunt în curs de desfășurare. Ucraina s-a retras de fapt din procesul de negociere”, a declarat el marți, citat de agenția rusă Tass.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.