Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China INTERZICE noul film Winnie the Pooh, după ce președintele a fost comparat cu celebrul ursuleț

Noul film cu Winnie de Pluș, "Christopher Robin şi Winnie de Pluş/ Christopher Robin", de Marc Forster, a fost interzis în China și, deși motivul nu a fost făcut public, se crede că gestul este parte a unei campanii, după ce președintele Xi Jinping a fost comparat cu ursulețul pe rețelele online.

Autoritățile chineze au blocat imaginea ursulețului pe rețelele de social media încă de anul trecut, când acesta a devenit simbol al disidenței politice, scrie bbc.com.

Citește și: De joi, polițiștii și jandarmii vor putea pedepsi și aceste fapte! Atenție, vor aplica amenzi usturătoare!

Primele comparații între președintele Chinei și Winnie de Pluș (Winnie the Pooh) au apărut în 2013, când o fotografie a liderului de la Beijing alături de Barack Obama, pe atunci președinte al SUA, a fost publicată pe rețelele de socializare alături de o imagine cu Winnie  mergând alături de Tigru, scrie mediafax.ro.

Apoi, în 2014, o imagine cu Xi și premierul japonez Shinzo Abe strângându-și mâinile a fost publicată online alături de una în care apare Winnie alături de măgărușul Eeyore.

Citește și: Bătaie de joc într-un spital din țară. Mii de bolnavi puși pe drumuri

Pe măsură ce imaginile au căpătat popularitate, comisia de cenzură din China a început să blocheze fotografiile, GIF-urile și mențiunile privindu-l pe Winnie de Pluș din social media.

Compania de analiști politici Global Risk Insights sugerează că imaginea lui Winnie este cenzurată pentru că aceste comparații cu liderul chinez sunt văzute de administrația de la Beijing ca "un serios efort de a submina demnitatea funcției de președinte și a lui Xi însuși".

Citește și: Este oficial! Mihaela Buzărnescu s-a alăturat elitelor tenisului! Perioadă explozivă pentru jucătoarea noastră

Publicația The Hollywood Reporter notează, însă, că, în China, un număr limitat de filme străine poate fi distribuit anual - 34 -, iar piața chineză ar putea fi interesată de alte pelicule.

Cu Ewan McGregor în rolul principal, filmul spune o poveste de maturitate a copilului din cărțile lui A. A. Milne. Christopher era cu nume și prenume transpunerea în ficțiune a copilului pe care scriitorul îl avea în realitate. Ca orice adult, problemele lui Christopher sunt raportul dintre serviciu și familie. Și stresul îi readuce în viață partenerul de povești din copilărie, ursulețul de pluș. Dar ursul are propriile lui probleme, pentru că și jucăriile își pierd prietenii.

Citește și: Banca Transilvania face un anunț important! De astăzi, acești clienți ai săi sunt „acoperiți” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.