Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China își închide granițele pentru străini, după ce pandemia a lovit fatal alte țări, mai ales în Europa și America

PRI.org
poluare china

După explozia noului coronavirus în lume China a anunţat joi că îşi va închide temporar frontierele pentru majoritatea străinilor, într-un efort de a limita cazurile de coronavirus importate, a anunţat joi Ministerul de Externe chinez, informează agenţiile AFP şi DPA potrivit Agrepres.

Măsura, care intră în vigoare de sâmbătă (vineri la ora 16:00 GMT), cuprinde şi excepţii, astfel că cetăţenii străini care vin în China pentru activităţi economice, comerciale, ştiinţifice sau tehnologice, precum şi titularii paşapoartelor diplomatice şi de serviciu, pot solicita în continuare viză de intrare în China, la fel ca şi persoanele ce se deplasează pentru urgenţe umanitare. Data până la care este în vigoare această măsură nu a fost precizată.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘E nevoie de testarea a 10.514 de persoane din București’

China a anunţat în ultimul bilanţ 67 de noi cazuri de infectare cu coronavirus şi încă 6 decese produse în cursul zilei de miercuri, toate aceste cazuri noi fiind importate. Niciun caz nu a mai fost semnalat în provincia Hubei, de unde s-a declanşat epidemia, şi de asemenea niciun caz de infectare locală în ultimele două zile.

O altă decizie anunţată joi de autorităţile chineze, aplicabilă de duminică, priveşte limitarea transportului aerian extern. Astfel, fiecare linie aeriană din China va putea opera câte o singură rută spre destinaţii externe pe săptămână. În mod similar, orice companie aeriană din afara Chinei nu poate opera mai mult de o singură rută spre şi dinspre China pe săptămână

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.