Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China lansează un ATAC DUR la ONU - Se amestecă în afacerile noastre interne, spun oficialii niponi

Captură youtube.com
China proteste 2

China a acuzat-o sâmbătă pe Michelle Bachelet, înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, de amestec "inadecvat" în afacerile sale interne, după ce aceasta a solicitat anchetarea unei posibile utilizări excesive a forţei de către poliţia din Hong Kong, transmite AFP, citată de AGERPRES.

Un articol al doamnei Michelle Bachelet pe acest subiect, apărut sâmbătă în South China Morning Post, este "greşit" şi "încalcă scopurile şi principiile Cartei ONU" a apreciat, într-un comunicat, Misiunea Chinei pe lângă ONU de la Geneva.

Articolul conţine "comentarii inadecvate cu privire la situaţia din regiunea administrativă specială Hong Kong ... (şi) este un amestec în afacerile interne ale Chinei", se arată în comunicat.

China a comunicat "comentarii justificate" biroului ONU pentru drepturile omului de la Geneva, conform sursei citate.

În articol, Michelle Bachelet a cerut autorităţilor din Hong Kong să realizeze o "anchetă cu adevărat independentă şi imparţială de un judecător despre informaţiile privind utilizarea excesivă a forţei de către poliţie".

Articolul lui Michelle Bachelet "nu va face decât să stimuleze protestatarii să comită şi mai multe violenţe radicale", consideră autorităţile chineze în comunicatul menţionat.

Hong Kong-ul este tulburat de luni întregi de manifestaţii de protest împotriva a ceea ce este perceput de către populaţie ca o îngrădire tot mai mare din partea Beijingului a libertăţilor de care beneficiază regiunea semi-autonomă a Chinei. Ciocniri violente au loc periodic între protestatari şi poliţie.

Manifestanţii cer ca poliţia să dea socoteală de acţiunile sale, precum şi organizarea de alegeri complet libere.

China neagă că ar vrea să îngrădească libertăţile de care beneficiază locuitorii din Hong Kong şi acuză protestele că ar fi "revoluţii colorate", menite să destabilizeze regimul de la Beijing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.