Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China: Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor, în Hong Kong

Agerpres
Hong Kong violente

Poliţia a folosit sâmbătă gaze lacrimogene împotriva unor protestatari antiguvernamentali care demonstrau în două zone din Noile Teritorii, în nordul provinciei Hong Kong, informează dpa preluat de agerpres.

Protestatarii au ridicat baricade şi au încercat să ţină poliţia la distanţă.

Fosta colonie britanică, redată Chinei în 1997, şi-a păstrat rolul de centru financiar internaţional, dar se confruntă cu cea mai gravă criză din ultimele două decenii, cu manifestaţii aproape zilnice care intră în a treia lună şi care degenerează frecvent în ciocniri violente între activiştii radicali şi forţele de ordine.

Sute de militanţi prodemocraţie menţineau sâmbătă presiunea asupra guvernului, cu un marş neautorizat în cartierul Tai Po (Noile Teritorii), în timp ce continua şi protestul de la aeroportul internaţional, pentru a-i sensibiliza pe vizitatori.

Totodată, câteva sute de familii au ieşit pe străzi în Hong Kong pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de mişcarea prodemocraţie. Şi tot sâmbătă, persoane în vârstă au organizat un miting, denumit "al capetelor cărunte", şi au depus petiţii la sediul poliţiei şi la biroul şefei executivului din Hong Kong, Carrie Lam, în favoarea mişcării de contestare.

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a exclus vineri orice concesii faţă de manifestanţii pentru democraţie şi a avertizat că protestele pot genera o criză economică gravă.

Pe toată durata acestei crize Carrie Lam a primit sprijinul total al Beijingului, care şi-a înăsprit discursul şi şi-a sporit ameninţările la adresa protestatarilor, comentează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.