Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China RĂSTOARNĂ toate informațiile privind vaccinarea celor care au avut coronavirus: CÂT ține imunitatea naturală

vestidinrusia.ro
Moderna Pfizer vaccin

Medicii din România le-au recomadat românilor să se vaccineze la cel mult șase luni de la trecerea prin coronavirus. Un nou studiu arată însă că anticorpii în caz de infectare durează un an de zile.

Anticorpii împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 pot dura până la 12 luni la peste 70% dintre pacienţii care s-au recuperat de COVID-19, potrivit unui studiu publicat de cercetători chinezi şi preluat joi de mass-media locale, relatează EFE.

Studiul relevă că vaccinarea poate "restrânge efectiv răspândirea" coronavirusului, având în vedere că oferă un răspuns imunitar similar modului în care organismul uman generează anticorpi împotriva virusurilor vii.

Studiul a fost realizat de o filială a companiei farmaceutice Sinopharm - care produce două dintre vaccinurile aprobate de guvernul chinez - şi de Centrul de Cercetare Translaţională şi Medicină al Universităţii Jiaotong, din Shanghai.

Pentru acest studiu au fost prelevate 1.800 mostre de plasmă convalescentă de la 869 de persoane care s-au recuperat de COVID-19 după 12 luni de la infectarea lor la Wuhan, oraşul unde s-a detectat primul focar mondial de coronavirus în decembrie 2019.

Cercetătorii au verificat prezenţa şi cantitatea în aceste mostre de RBDIgG, un tip de anticorp ce indică nivelul de imunitate împotriva virusului.

Potrivit rezultatelor, la 9 luni de la boală anticorpii s-au redus cu 64,3 % faţă de nivelul când pacienţii au contractat virusul dar au rămas stabili până în luna a 12-a.

Răspunsul imunitar a fost mai puternic la bărbaţi decât la femei în primele etape ale infecţiei, însă diferenţa s-a estompat şi a dispărut cu totul după 12 luni.

De asemenea, persoanele din categoria de vârstă 18 - 55 de ani au dezvoltat nivele mai ridicate de anticorpi.

Potrivit Grupului Naţional de Biotehnologie din China - filiala Sinopharm care l-a desfăşurat - este vorba de cel mai extins studiu dintre cele realizate până acum pentru a verifica continuitatea răspunsului imunitar la pacienţii recuperaţi de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.