Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China şi Rusia fac presiuni pentru relaxarea sancţiunilor impuse Coreei de Nord

Seldon.News
Coreea de Nord

China şi Rusia fac presiuni pentru relaxarea sancţiunilor internaţionale împotriva Coreei de Nord, potrivit unei proiect de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU, consultat miercuri de dpa.

Cele două ţări doresc îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din Coreea de Nord prin ridicarea restricţiilor comerciale privind produsele agricole, fructele de mare, textilele şi produsele petroliere, potrivit proiectului de rezoluţie, care prevede, de asemenea, ridicarea interdicţiei impuse nord-coreenilor de a lucra în străinătate.

Cu toate acestea, există puţine şanse ca organismul ONU să aprobe proiectul. Tensiunile dintre Coreea de Nord şi SUA şi alte ţări occidentale rămân ridicate.

Reluarea de către conducerea nord-coreeană a testelor regulate de rachete în ultimele luni a provocat îngrijorare în rândul comunităţii internaţionale. Analiştii confirmă faptul că Phenianul s-a reorientat în ultimul timp spre militarizare.

Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să testeze rachete balistice. În funcţie de proiectarea lor, aceste rachete pot transporta focoase nucleare.

De asemenea, Phenianul face obiectul unor sancţiuni internaţionale stricte pentru programul său de înarmare nucleară în curs de desfăşurare, potrivit Agerpres.ro.

Cu toate acestea, testele provocatoare ale Phenianului au inclus până acum în acest an o rachetă hipersonică, despre care susţine că este dificil de interceptat datorită vitezei sale mari.

Negocierile dintre Coreea de Nord şi SUA nu au cunoscut niciun progres de la summitul eşuat al lui Kim Jong Un cu preşedintele SUA de atunci, Donald Trump, care a avut loc în Vietnam, în februarie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.