Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China va analiza noua lege a bugetului apărării din SUA

Listverse
china spy

Ministerul Comerţului din China a anunţat marţi că va analiza de manieră exhaustivă noua lege a bugetului apărării din SUA care întăreşte rolul unei comisii-cheie însărcinate cu revizuirea investiţiilor străine propuse şi a cerut tratament corect pentru investitorii chinezi, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele american a semnat luni un buget al apărării de 716 miliarde de dolari pentru 2019 care autorizează cheltuieli militare şi prevede controale mai puţin drastice asupra contractelor guvernului SUA cu companiile chineze ZTE Corp şi Huawei Technologies Co Ltd. 

Aşa-numitul "The National Defense Authorization Act" (NDAA) a întărit Comisia pentru investiţii străine din SUA (CFIUS), care analizează propunerile de investiţii străine pentru a evalua dacă ele ameninţă securitatea naţională. Această măsură a fost percepută drept una care vizează China, notează Reuters.

Citește și: Caz INCREDIBIL: O femeie a născut în mașină în timpul unui ambuteiaj provocat de un accident

Într-un scurt comunicat, Ministerul Comerţului din China a precizat că a remarcat includerea CFIUS în lege şi că va evalua "de manieră exhaustivă" conţinutul, dând atenţie în primul rând impactului asupra firmelor chineze. 

"Companiile chineze şi americane au o dorinţă puternică de a-şi aprofunda cooperarea în materie de investiţii, iar potenţialul este enorm", a adăugat ministerul. 

"Guvernele celor două ţări ar trebui să asculte vocile companiilor şi să asigure un mediu bun şi aşteptări stabile. Partea americană ar trebui să trateze corect investitorii chinezi şi să evite ca CFIUS să devină un obstacol în cooperarea în domeniul investiţiilor între firmele chineze şi americane", a adăugat ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.