Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chișcurile ilegale din Sectorul 5 vor fi evacuate printr-o dispoziție a primarului

www.adevarul.ro
chioșc de ziare, presă

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunţat, joi, că urmează să emită o dispoziţie pentru evacuarea chioşcurilor destinate comercializării de presă, carte şi flori care nu funcţionează în legalitate, după ce Consiliul local a respins un proiect care prevedea închirierea în urma unei licitaţii publice a acestor spaţii. În favoarea proiectului s-au înregistrat doar 9 voturi, relatează Agerpres.

"Începând de mâine, prin dispoziţia pe care o voi emite, 72 de ore, cei care le ocupă şi li s-au dat cheile de vechea administraţie să vină să vă întrebe de ce s-a tolerat, să îi puneţi în legalitate sau să le daţi posibilitatea să liciteze. Poliţia Locală, după dispoziţia pe care o voi emite mâine, se va duce să evacueze şi să lase spaţiile goale, neînchiriate, aşa cum a prevăzut hotărârea la achiziţionare. Aţi prevăzut să achiziţionaţi chioşcuri şi să le scoateţi la licitaţie sau să le închiriaţi dumneavoastră. Astăzi nimeni nu funcţionează în legalitate, nu are nimeni niciun acord de funcţionare pe acele chioşcuri, dar li s-au dat cheile", a transmis primarul în şedinţa Consiliului Local.

Proiectul viza aprobarea documentaţiei de atribuire privind închirierea prin licitaţie publică a chioşcurilor.

Tariful minim de la care să pornească procedura de licitaţie era prevăzut la 65 de lei/mp/zi - zona A, 40 de lei/mp/zi - zona B, 30 lei/mp/zi - zona C, 15 lei/mp/zi - zona D.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Sumele încasate urmau se constituie venit la bugetul local.

Potrivit documentaţiei de atribuire, cheltuielile ocazionate de dotarea celor 40 de chioşcuri cu mobilier comercial urmau să fie suportate integral de către agenţii economici declaraţi câştigători în urma licitaţiei publice organizate. Suprafaţa unui chioşc este de 4,86 mp, iar cea a amplasamentului de 5 mp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.