Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chisinaul, dat in judecata de Tiraspol. Motivul - conflictul transnistrean

transnistria

Autorităţile separatiste de la Tiraspol au iniţiat un dosar penal în care Chişinăul este acuzat de încălcarea prevederilor negocierilor pe tema conflictului transnistrean şi au invitat mai multe oficialităţi moldovene la Tiraspol, la audieri, informează sâmbătă site-ul Unimedia.

Potrivit sursei citate, numele persoanelor sau instituţiilor vizate nu este specificat. Pe site-ul aşa-zisului Comitet de Anchetă de la Tiraspol a fost publicat un comunicat în care se menţionează că 'prin refuzul Chişinăului de prelungire a licenţei unor agenţi economici de pe teritoriul Transnistriei s-a încălcat în mod intenţionat dreptul acestora, acţiune ce va provoca daune materiale majore'.

Unimedia relatează că, la începutul acestei săptămâni, presa din stânga Nistrului a scris că autorităţile de la Chişinău au formulat cerinţe suplimentare pentru prelungirea licenţei de import de materii prime şi pentru cea de producere de băuturi alcoolice, pentru o întreprindere din regiunea transnistreană, S.A 'Buchetul Moldovei'. Informaţia despre refuzul Camerei de Licenţiere din Moldova a fost confirmată de către reprezentanţii companiei SA 'Buchetul Moldovei'. Însă aceştia au refuzat să comenteze situaţia şi spun că speră sa încheie totuşi acordurile de reînnoire a licenţelor.

Potrivit Unimedia, SA "Buchetul Moldovei" este a doua cea mai mare companie producătoare de alcool din Transnistria, specializată în producţia de vinuri aromate de înaltă calitate. Produsele companiei sunt exportate în Rusia, Ucraina, Belarus, Statele Unite ale Americii, Israel şi ţările baltice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.