Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Christine Lagarde: Este prea devreme ca BCE să discute lichidarea programului de achiziţionare în regim de urgenţă în caz de pandemie

BCE

Încă este prea devreme pentru ca Banca Centrală Europeană să discute lichidarea programului de achiziţionare în regim de urgenţă în caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme - PEPP) cu o valoare totală de 1.850 de miliarde de euro, a afirmat vineri preşedintele BCE, Christine Lagarde, cu mai puţin de două săptămâni înaintea unei şedinţe cruciale de politică monetară, transmite Reuters.

Declaraţiile şefului BCE sunt menite probabil să oprească speculaţiile de pe piaţă că oficialii BCE vor decide, sau cel puţin vor discuta, încetinirea ritmului achiziţiilor din PEPP la reuniunea din 10 iunie, scrie Agerpres.ro.

"Ne-am angajat să prezervăm condiţiile favorabile de finanţare folosind PEPP, şi o vom face cel puţin până în martie 2022", a declarat Lagarde la conferinţa de presă de după reuniunea Eurogrup de la Lisabona.

"Este mult prea devreme şi nici nu este necesar să dezbatem probleme cu efect pe termen lung. La şedinţa din iunie ne vom concentra pe condiţiile favorabile de finanţare pentru economie în ansamblu şi pentru toate sectoarele", a adăugat preşedintele BCE.

Oficialul nu a dorit să comenteze despre recenta creştere a randamentelor obligaţiunilor dar a precizat că BCE "urmăreşte cu atenţie" costurile de împrumut, o formulare care indică îngrijorarea.

Consiliul guvernatorilor BCE a decis în aprilie că va continua programul de achiziţionare în regim de urgenţă în caz de pandemie până în martie 2022 sau până se va încheia pandemia.

De asemenea, Consiliul guvernatorilor BCE a decis că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv, minus 0,50%. Dobânda de politica monetară este la cel mai scăzut nivel din istorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.