Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciamba a subliniat la reuniunea interministerială privind Brexit necesitatea intensificării pregătirii pentru gestionarea eficientă a consecinţelor

stiripesurse.ro
George Ciamba

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a subliniat marţi la reuniunea interministerială privind problematica Brexit necesitatea intensificării eforturilor de pregătire internă pentru gestionarea eficientă a consecinţelor acestui proces, informează MAE, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

"Ministrul delegat a subliniat necesitatea intensificării eforturilor de pregătire internă şi a evidenţiat responsabilitatea autorităţilor naţionale de a iniţia măsurile necesare pentru gestionarea eficientă a consecinţelor procesului Brexit. Au fost abordate în special aspecte privind protejarea drepturilor cetăţenilor britanici din România în cazul materializării scenariului retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord", se arată în comunicatul transmis de MAE.

Ministrul delegat George Ciamba a reiterat angajamentul asumat de Guvernul României de a asigura, în mare măsură, continuitatea drepturilor cetăţenilor britanici care şi-au exercitat dreptul la liberă circulaţie în România până la data retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu respectarea principiului reciprocităţii. Respectarea acestui angajament implică modificări de ordin legislativ în domenii precum dreptul de şedere, dreptul la muncă, coordonarea sistemelor de securitate socială, accesul la educaţie şi la servicii de sănătate. Totodată, el a precizat că România va continua să urmărească protejarea drepturilor tuturor cetăţenilor români din Marea Britanie, indiferent de deznodământul procesului Brexit.

Reprezentanţii instituţiilor şi ministerelor de linie participanţi la reuniune au precizat că lucrează deja la implementarea planurilor de contingenţă şi au subliniat angajamentul ferm de a informa de o manieră adecvată toţi actorii afectaţi de acest proces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.