Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclonul Idai din Mozambic a afectat 1,85 de milioane de oameni

libertatea.ro
ciclon zorba grecia

Circa 1,85 milioane de persoane au fost afectate de ciclonul Idai şi de fenomenele declanşate de acesta în Mozambic, a anunţat marţi Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) al ONU, în timp ce echipele de intervenţie se grăbesc să determine mărimea dezastrului şi să stabilească ajutorul necesar de urgenţă, potrivit Reuters, relatează Agerpres.

Citește și:  Armistițiul dintre Israel și Hamas a fost ÎNCĂLCAT: noi atacuri ale forțelor armate

"Unii dinte aceştia se află în situaţii critice, care le pun viaţa în pericol. Alţii şi-au pierdut mijloacele de trai, care, spre deosebire de alte tragedii îngrozitoare, nu le pun imediat viaţa în pericol", a precizat Sebastian Rhodes Stampa, coordonatorul OCHA.

Idai a avariat locuinţe şi a provocat inundaţii masive după ce a atins ţărmul, în apropiere de Beira, oraş-port din Mozambic, la 14 martie. Ciclonul a devastat ulterior regiuni din statele învecinate Zimbabwe şi Malawi.

Cel puţin 686 de persoane din cele trei ţări afectate au fost ucise de furtună şi de urmările acesteia, bilanţ care ar putea creşte întrucât salvatorii se pregătesc pentru inevitabile focare de boli, printre care malarie şi holeră.

Mozambic rămâne regiunea cea mai afectată de această criză umanitară, cu zeci de mii de locuinţe distruse şi sute de mii de persoane strămutate pe o suprafaţă de circa 3.000 de kilometri pătraţi, o zonă de mărimea Luxemburgului.

"Putem determina dimensiunea, nu putem determina împrejurările. Aşa că acum mergem pe teren, echipajele de intervenţie coboară din elicoptere pentru a determina care sunt nevoile critice", a spus Stampa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.