Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ciolacu, despre pensiile speciale: S-a încheiat acea anomalie în care câștigai mai mult la pensie decât în activitate

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, referitor la pensiile speciale, că modificările au intrat în linie dreaptă. Prim-ministrul susține că este foarte important să se creeze „un T zero” de unde să se știe care cu exactitate regulile, reguli care să fie pentru toată lumea la fel.

„S-a încheiat acea anomalie în care câștigai mai mult la pensie decât în activitate. Mai era o anomalie - calculul pensiei pe ultima lună de salariu. Căutați-l pe fostul procuror general să vedeți cum și-a înghesuit toate veniturile de pe ultima lună ca sa iasă la pensie cu peste o sută de mii de lei. Lucrurile acestea trebuie să se încheie”, a spus Marcel Ciolacu.

„Am făcut ultimele modificări conform cerinței CCR și nu mai era în discuție impactul (bugetar - n.r), pentru că impactul nu e pentru trecut, e pentru viitor. Nicio lege nu poate fi aplicată în trecut. S-a acceptat impozitatea peste salariul mediu pe economie, încă 10 procente și calcul pensiei la magistrați parcă pe ultimele 48 de luni. Eu cred că săptămîna acesta vom depune amendamentele, cred că cu puțin efort ar putea să treacă de Senat , ca săptămâna viitoare să treacă de Camera Deputaților. În eventualitatea în care există iar un atac la CCR să avem timp să ne încadrăm”, a precizat premierul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.