Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci bărbaţi din Craiova, reţinuţi pentru camătă şi şantaj - Au cumpărat maşini de lux şi locuinţe

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Cinci bărbaţi din municipiul Craiova au fost reţinuţi pentru camătă şi şantaj după ce mai bine de 10 ani au dat bani cu dobândă lunară de 10% şi 20% din valoarea împrumuturilor mai multor persoane din judeţul Dolj, după care recurgeau la şantaj şi acte de violenţă pentru recuperare, informează Agerpres.

Potrivit DIICOT şi IPJ Dolj, începând cu luna decembrie 2011, aceştia au acţionat pe raza municipiului Craiova şi în alte localităţi din judeţul Dolj, ca un grup infracţional organizat structurat în scopul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi spălarea banilor.

"Membrii grupului infracţional organizat ar fi acordat, fără a fi autorizaţi, sume de bani cu o dobândă lunară cuprinsă între 10% şi 20% din valoarea împrumuturilor, mai multor persoane din judeţul Dolj. Astfel, în situaţia în care persoanele împrumutate nu puteau să-şi onoreze la timp obligaţiile asumate, respectiv plata la timp a dobânzilor şi a capitalului, membrii grupării ar fi recurs la ameninţări, intimidări sau acte de violenţă fizică. Sumele de bani obţinute, prin această metodă, au fost folosite pentru achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile", informează sursele citate.

În ceea ce priveşte infracţiunea de şantaj, unul dintre bărbaţi este bănuit că, la data de 27 februarie 2020, ar fi postat pe o reţea de socializare un material video în care ar fi ameninţat cu acte de violenţă o persoană vătămată, pentru ca aceasta să îi restituie împrumuturile acordate şi dobânzile aferente. De asemenea, la data de 24 mai 2022, acelaşi bărbat, însoţit de fiul său, i-ar fi agresat fizic pe fraţii persoanei vătămate, pentru a-i determina pe aceştia să restituie sumele de bani împrumutate de persoana vătămată şi dobânzile aferente.

La data de 9 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat la 7 percheziţii la domiciliile acestora, iar în urma percheziţiilor au descoperit şi indisponibilizat 14.600 de euro, 13.000 de dolari şi 8.950 de lei, precum şi 4 autoturisme de lux.

În urma probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a 5 bărbaţi, toţi din municipiul Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, camătă şi şantaj şi au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile, faţă de aceştia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.