Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci soldaţi sirieni au fost răniţi într-un raid israelian

profimedia images
atac israel siria

Cinci soldaţi sirieni au fost răniţi într-un raid aerian atribuit de Damasc Israelului, duminică, în Siria, al treilea raid în ultimele trei zile, unul dintre ele ucigând doi gardieni ai revoluţiei iraniene, potrivit Teheranului, informează AFP şi EFE.

"Astăzi, în jurul orelor 00:35 (21:35 GMT), inamicul israelian a întreprins o agresiune aeriană dinspre nord-estul Beirutului şi care a vizat poziţii în oraşul Homs (centrul Siriei) şi în provincia sa", a anunţat duminică agenţia oficială siriană SANA, citând o sursă militară.

Sursa a adăugat că mai multe rachete au fost interceptate de apărarea antiaeriană siriană, precizând că cinci soldaţi au fost răniţi şi că au fost produse pagube materiale, potrivit Agerpres.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), rachetele israeliene au vizat mai multe poziţii militare ale forţelor regimului de la Damasc şi ale celor afiliate Iranului în Homs, unde au răsunat explozii şi s-a declanşat un incendiu într-un centru de cercetare.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a declarat că sunt "informaţii certe" cu privire la morţi şi răniţi, adăugând că ambulanţe s-au deplasat la locul atacului.

El a mai spus că în afară de soldaţii sirieni răniţi, mai mulţi combatanţi afiliaţi Iranului şi care erau prezenţi în centrul de cercetare au fost ucişi în timpul loviturilor de duminică.

"Un depozit de arme ce aparţine Hezbollahului libanez, pe aeroportul militar din Dabaa, în sectorul sud-vest al oraşului Homs, a fost distrus", a adăugat el.

Raidul israelian din noaptea de sâmbătă spre duminică este al treilea în Siria în mai puţin de o săptămână, după ce Damascul a fost vizat două nopţi consecutiv, pe 30 şi 31 martie, de raiduri aeriene israeliene.

Iar potrivit Teheranului, doi membri ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, au murit în raidul de vineri.

De asemenea, doi soldaţi sirieni au fost răniţi în raidul de joi, potrivit Ministerului Apărării sirian.

Siria este scena unui război civil, declanşat de reprimarea, în 2011, a unor manifestaţii pro-democraţie şi care a devenit tot mai complex pe parcursul anilor, odată cu intervenţia mai multor ţări şi grupări armate străine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.