Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci spitale ieşene care tratează bolnavi de COVID vor primi o finanţare de 40 de milioane de lei

Spitalul Sfântul Sava
salon paturi spital

Cinci spitale ieşene vor primi o finanţare de aproximativ 40 de milioane de lei pentru implicarea în tratarea bolnavilor de COVID-19, banii urmând a fi utilizaţi, în principal, pentru dotarea cu echipamente a secţiilor de Terapie Intensivă, potrivit news.ro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că suma de 40 de milioane de lei este obţinută în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9, Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, contractul de finanţare fiind semnat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Cei mai mulţi bani îi vor primi Spitalul de Copii "Sfânta Maria" - 17,1 milioane de lei şi Spitalul de Pneumoftiziologie - 15,6 milioane de lei. Au mai obţinut finanţări Spitalul de Neurochirurgie, Maternitatea "Cuza Vodă" şi Maternitatea "Elena Doamna".

"Criza COVID ne-a arătat că avem nevoie să întărim capacitatea de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă. Aceste 40 de milioane de lei vor permite spitalelor din subordinea Consiliului Judeţean să investească în aparatură şi echipamente de ultimă generaţie, mai ales pentru secţiile ATI. În acelaşi timp, vor putea să recupereze o parte din sumele cheltuite în pandemie pentru materiale de protecţie şi să refacă stocurile. Pe lista de achiziţii sunt şi echipamente care vor creşte calitatea actului medical, precum ecografe, aparate de înaltă performanţă pentru monitorizarea pacienţilor, ventilatoare pentru nou născuţi, dar şi pentru adulţi”, a declarat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

El a spus că toate echipamentele pentru care este asigurată finanţarea vor ajunge în spitale până la sfârşitul acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.