Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci surse de mirosuri neplăcute - Neglijate de obicei la curățenie, strică atmosfera din casă

Radu Pop
Viktor Gladkov / imageBROKER / Profimedia
miros neplacut

Știați că mirosurile neplăcute din casa dumneavoastră pot proveni din cele mai neașteptate locuri? Vă dezvăluim toate secretele "parfumurilor" de casă pentru a facilita curățenia înainte de Anul Nou!

Vă întrebați adesea de unde provin mirosurile neplăcute din casa dumneavoastră? Uneori, sursele pot fi complet ascunse. Haideți să analizăm cinci locuri din casa dumneavoastră care pot provoca mirosuri nedorite. Punem pariu că nu te-ai uitat acolo, chiar și atunci când apartamentul mirosea ciudat.

1. Coșul de rufe

Coșul de rufe pare că este doar un loc de depozitare temporară până când rufele sunt gata. Cu toate acestea, ar trebui să vă amintiți că lucrurile umede pot deveni un teren de reproducere ideal pentru bacterii și mucegai. Aceste microorganisme pot provoca mirosuri neplăcute, care se răspândesc apoi în toată casa. De aceea, se recomandă nu numai aerisirea regulată, ci și curățarea temeinică a coșului de rufe, pentru a evita consecințele neplăcute și a menține prospețimea în casă.

2. Lenjeria de pat

Ne petrecem aproximativ o treime din viață în pat, ceea ce înseamnă, desigur, foarte mult. Acolo transpirăm și pierdem „solzi” de piele, ceea ce, la rândul său, creează condiții ideale pentru reproducerea acarienilor și acumularea de mirosuri neplăcute. Pentru a evita acest lucru, spălați-vă lenjeria de pat cel puțin o dată pe săptămână și - surpriză - aerisiți-vă salteaua în mod regulat pentru a vă menține dormitorul proaspăt și curat.

3. Plante de interior

Plantele de interior nu numai că îmbunătățesc calitatea aerului, dar creează și o atmosferă confortabilă în interior. Dar este necesar să rețineți că solul pe care cresc florile poate deveni o sursă de mirosuri neplăcute, așa că monitorizați starea solului. Umiditatea excesivă poate încuraja dezvoltarea ciupercilor și a microorganismelor. În plus, se recomandă actualizarea periodică a stratului superior al solului pentru a-i menține prospețimea.

4. Aspiratorul

Având în vedere funcțiile unui aspirator, nu este surprinzător faptul că, mai devreme sau mai târziu, acesta începe să miroasă. Curățați și înlocuiți periodic filtrele și recipientul de praf pentru a preveni acest lucru. Dacă în timpul curățării apare un miros de arsură, trebuie să verificați și să reparați urgent aparatul. La fel se întâmplă și cu mirosul de mucegai. Este posibil să nu fi uscat filtrele suficient de mult data trecută. Tot trebuie să le curățați și să le spălați din nou, dar acum lăsați "măruntaiele" să stea pe radiator câteva zile.

5. Dulapurile

Dulapurile sunt adesea neglijate la curățenie, dar pot acumula mirosuri, mai ales dacă hainele sau pantofii sunt depozitate în ele pentru o perioadă lungă de timp. Aerisiți zona în mod regulat și folosiți produse care absorb umezeala și neutralizează mirosurile. De asemenea, nu uitați să verificați în mod regulat toate bunurile - acest lucru va ajuta, de asemenea, la combaterea mirosurilor.

Sperăm că sfaturile noastre vă vor ajuta să vă faceți casa și mai confortabilă și să scăpați de mirosurile neplăcute. Nu uitați de curățenia și aerisirea regulată pentru a menține aerul proaspăt!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.