Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine ar putea să îi ia locul lui Toni Greblă la CCR

ccr

Dopă demisia lui Toni Greblă din funcția de judecător al CCR a început cursa propunerilor pentru înlocuitor. Cele mai mari șanse le-ar avea în acest moment senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreședinte al Senatului României.

El a fost în cărți și când s-a pus problema plecării judecătorului Iulia Motoc care a fost înlocuită până la urmă de Toni Greblă, dar atunci dinspre Palatul Cotroceni s-a transmis către PSD informația că senatorul Chelaru nu poate ajunge judecător pentru că e legat de scandalul Sorin Ovidiu Vântu în care a fost o vreme apărătorul omului de afaceri.

Citește și: Procedura de numire a unui nou judecător la CCR

Deocamdată PSD și aliații dețin majoritatea în Senat și teoretic ar putea impune orice candidat, dar cum trecerile spre Opoziție se înmulțesc am putea avea un candidat cu șanse și din partea PNL.

Alte nume în cărți pentru restul de mandat de judecător al CCR sunt cele cele ale lui Corneliu Bârsan, fostul reprezentant al României al CEDO, Ion Neagu (profesor de drept penal, fost presedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, n.red.) si Cornel Bădoiu (fost presedinte al Sectiei Militare a Curtii Supreme de Justitie, n.red.), ambii foști parlamentari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.