Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este ambasadorul 'hard' al lui Putin la București. Îi consideră pe români 'fasciști'

powerpolitics.ro
valery kuzmin

Liderul de la Kremlin a desemnat ca reprezentant la Bucuresti un personaj controversat si, mai ales, cunoscut pentru pozitiile sale anti-romanesti exprimate in perioada cand era ambasador la Chisinau.

Presedintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Valeri Kuzmin, fost sef al misiunii diplomatice ruse in Republica Moldova, ambasador extraordinar si plenipotentiar al Federatiei Ruse in Romania, prin decret prezidential. Textul decretului semnat de presedintele Vladimir Putin a fost publicat pe portalul electronic oficial pentru informatii juridice, potrivit Ambasadei Rusiei la Bucuresti. Printr-un alt decret, Putin l-a eliberat din functie pe Oleg Malghinov, care a ocupat pana acum postul de ambasador al Rusiei in tara noastra.

Înlocuirea Ambasadorului rus la București, un SEMNAL 'de sabie' din partea Rusiei

Valeri Kuzmin, diplomat de cariera, a absolvit Institutul de Relatii Internationale din Moscova MGIMO si activeaza in cadrul Ministerului de Externe al Rusiei din 1975. Si-a inceput cariera diplomatica in statele din nordul Africii, fiind cunoscator al limbii arabe.

Valeri Kuzmin este nascut la 24 iunie 1953 la Moscova. Este doctor în stiinse istorice (PHD), informeaza Sputnik News online, citează Mediafax.

Diplomatul vorbeste limbile engleza, franceza si araba. Este casatorit. Are un fiu si o fiica.

Valeri Kuzmin a fost ambasador al Federatiei Ruse in Republica Moldova, in perioada 27 iulie 2007 – 5 aprilie 2012.

Potrivit site-ului Unimedia, Valeri Kuzmin s-a remarcat in timpul mandatului de ambasador in Republica Moldova atunci cand un pacificator rus l-a împuscat mortal pe Vadim Pisari in zona de securitate, in anul 2012. Atunci Kuzmin a declarat ca Pisari era in stare de ebrietate, fapt ce nu s-a confirmat in urma expertizei medico-legale.

Totodata, jurnalistul si istoricul George Damian scrie, intr-un articol publicat pe site-ul MoldNova.eu, ca Valeri Kuzmin „a sustinut in timpul mandatului sau diplomatia separatista de la Tiraspol spre iritarea autoritatilor de la Chisinau si a promovat ideea acordarii unui statut special pentru regiunea separatista”. De asemenea, diplomatul ar fi crticiat viziunea istoricilor romani despre relatia dintre Romania si Basarabia, sustinand „teza ”jandarmului roman” care a persecutat taranii basarabeni, i-a prezentat pe romani drept fascisti si a acuzat Romania ca se implica in treburile interne ale Republicii Moldova”.

In august 2011, cu ocazia „zilei eliberarii Moldovei”, Kuzmin a declarat ca aceasta reprezinta „o zi luminoasa din istoria noastra comuna. Este ziua cand Moldova a fost eliberata de jugul fascist germano-roman.”

Mai multe despre biografia lui Kuzmin cititi pe MoldNova.eu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.