Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Domenico Paviglianiti, presupusul `capo di tutti capi` al clanului 'Ndrangheta, arestat de spanioli

donneindivenire.blogspot.com
mafia

Carabinierii din Bologna și Poliția spaniolă l-au arestat la Madrid pe fugarul clanului 'Ndrangheta Domenico Paviglianiti, în vârstă de 60 de ani, "il capo di tutti capi", așa cum era supranumit în anii 1980 și 1990. El avea de executat o sentință de aproape 12 ani pentru diferite infracțiuni, dar fusese eliberat în octombrie 2019, pe baza unui calcul eronat al pedepsei. Părăsise Italia și se refugiase în Spania, relatează Rador.

Considerat un element-cheie al familiei omonime din 'Ndrangheta, Paviglianiti fusese deja condamnat la închisoare pe viață (pedeapsa a fost înlocuită ulterior cu închisoare de 30 de ani) pentru o serie de crime comise încă din anii 1980.

El a avut un rol de prim rang, explică carabinierii, în timpul așa-numitului al doilea război mafiot, când împreună cu alte familii 'Ndrangheta din provincia Reggio Calabria, a susținut clanul De Stefano în sângeroasa luptă cu clanul Condello.

Bărbatul de 60 de ani a fost reținut pe străzile din cartierul muncitoresc Cuatro Caminos din Madrid într-o operațiune comună a poliției spaniole în colaborare cu cea italiană. În momentul arestării, el avea documente false care indicau cetățenie portugheză, 5.000 de lire sterline în numerar și șase telefoane mobile.

Paviglianiti s-a ocupat în perioada sa de vârf de controlul operațiunilor mafiote în nordul Italiei și în America de Sud. Presa italiană l-a numit „șeful tuturor șefilor” pentru rolul său în crimele comise în anii 1980 și 1990.

Arestat inițial în Spania în 1996 și extrădat trei ani mai târziu în Italia, Paviglianiti a început să execute o condamnare pe viață, o sentință normală pentru mafioții de top. Prin tertipuri avocățești, (susținând că condițiile de extrădare ale Spaniei nu recunoașteau închisoarea pe viață), Paviglianiti a fost eliberat mai devreme din închisoare, ocazie cu care a părăsit a doua zi Italia, plecând inițial la Barcelona, după care la Madrid.

Paviglianiti conducea un vehicul blindat, de teamă că foștii ”colegi” vor să-i închidă definitiv gura, iar surse din Poliția spaniolă susțin că acesta trăia din trafic de armament și de droguri.

‘Ndrangheta, cu sediul în sudul Calabriei (”vârful cizmei” Italiei, ca localizare pe hartă) este considerat cel mai puternic sindicat al crimei din Italia, depășind Cosa Nostra (Sicilia) și Camorra (cu sediul în Napoli) prin amploarea traficului de cocaină produsă în America Latină și introdusă în Europa prin nordul Africii. și sudul Italiei.

Numele „ Denumirea de Ndrangheta provine din limba greacă și înseamnă curaj sau loialitate, iar structura organizației face foarte dificilă penetrarea acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.