Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este primul candidat la șefia DNA și cum vede sistemul judiciar: 'Parlamentul ar trebui să aibă acces la numirile șefilor din justiție'

sigla dna

Paula Tănase, procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, este primul magistrat care și-a depus candidatura în cea de-a doua procedură de selecție a unui procuror șef al DNA demarată de Tudorel Toader.

Procurorul a candidat la șefia instituției și în 2013, însă ulterior, în 2013, Laura Codruța Kovesi a fost numită în funcție. Tănase este vicepreședinte al Asociației Magistraților din România si a absolvit, în 1996, Facultatea de Drept de la Iași.

Prezentă într-o emisiune la Antena 3, în noiembrie 2017, Paula Tănase susținea că legile justiției pot fi îmbunătățite, susținând răspunderea magistraților și că numirile șefilor din justiție ar trebui făcute de CSM, care să aiba mai mulți reprezentanți ai societății civile, iar Parlamentul să aibă acces la numiri.

"Ajungem la discuția cu legile justiției care pot fi îmbunătățite. Absolut susțin de ani buni răspunderea magistraților, sunt de acord cu propunerea ministrului Justiției ca statul să se întoarcă împotriva magistraților care comit greșeli cu rea credință. Nu vi se pare că această prevedere rămâne suspendată, nu e terminată, s-ar cere completarea ei? Un magistrat care reputează achitări imputabile. Și evoluează în carieră până la pensie trebuie lăsat să distrugă destine? Nu trebuie limitată această evoluție profesională? Cu siguranță, da. Judecătorul, procurorul căruia îi este imputabilă achitarea, restituirea, eroare judiciară, trebuie să-i fie limitatp evoluția profesională (...) Acestea sunt cele mai frecvente situații, sunt achitări care sunt ignorate de actualul proiect.(..)Soluția de trimitere în judecată, rechizitoriul prin care un procuror trimite în judecată pe cineva fără să existe probe sau sunt insuficiente pentru a fundamenta o trimitere în judecată și se soldează cu achitarea. Această achitare înseamnă un destin distrus, perspectiva de avea o viață normală. Răsunde cineva? Nu răspunde nimeni. (..)Numirile șefilor în justiție ar trebui făcute de CSM, dar plenul CSM-ului întregit, suplimentat cu reprezentanții ai societății civile: Președintele României ar trebui exclus din ecuația numirilor. Parlamentul ar trebui să aibă acces la numiri", spunea procurorul, în 2017, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.