Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine se află în spatele SCENEI controversate aduse în Piata Universitatii

maries

Scena din faţa Teatrului Naţional a fost adusă de preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, care joi a încheiat un contract cu o firmă din Braşov să îi pună la dispoziţie, până în 31 decembrie, scenă şi echipamente de sunet şi lumini pentru manifestaţia din Piaţa Universităţii, relatează Mediafax.

Din contract rezultă că beneficiarul era Asociaţia "21 Decembrie 1989", şi nu Teodor Mărieş în nume personal.

Teodor Mărieş a mai spus că a fost întrebat de jandarmi, vineri, dacă el s-a ocupat de ridicarea scenei şi a recunoscut, fiind anunţat că va fi amendat.

"Am demontat tribuna, dar dacă strada va avea nevoie de ea, mă voi ocupa să o montez la loc. Consider că nu este firesc să fiu sancţionat pentru acest gest, pentru că, până la urmă, toţi oamenii care se strâng în stradă ar putea fi amendaţi şi nu cred că ar trebui să fie aplicate sancţiuni pentru demersuri care au legătură cu ce se întâmplă în piaţă", a spus Teodor Mărieş.

Contractul de prestări servicii a fost încheiat în 5 noiembrie, între prestatorul SC GDD Sound SRL Braşov, reprezentat de administrator Dan Dumitru Ghiţă, şi beneficiarul Asociaţia "21 Decembrie 1989", reprezentat de Teodor Mărieş.

Prin acest contract, firma din Braşov a asigurat echipamente de sunet-lumini şi scenotecă pentru "manifestaţie Piaţa Universităţii Bucureşti". Suma pe care trebuie să o plătească Teodor Mărieş este de 3.000 de euro plus TVA, respectiv 16.442,40 lei, conform facturii emise de către firmă în 6 noiembrie. Prin contract, Teodor Mărieş trebuia să mai asigure cazarea şi masa celor patru tehnicieni care se ocupau de echipamente.

Contractul era încheiat până în 31 decembrie, timp în care firma din Braşov trebuia să asigure funcţionarea echipamentelor.

În contract este prevăzut şi că părţile sunt exonerate de răspunderea privind neîndeplinirea sau îndeplinirea cu întârziere a obligaţiilor asumate, în cazul apariţiei unor evenimente, printre care "izbucnirea unor revolte civile sau revoluţii, acte de terorism", "acte ale oricărui guvern sau autorităţi", "incendii, explozii, inundaţii".

Vineri seară, în a patra zi de proteste, în Piaţa Universităţii s-au adunat aproximativ 5.000 de oameni, care au scandat din nou împotriva corupţiei şi au adus un omagiu victimelor incendiului din clubul Colectiv, la o săptămână de la tragedie.

În timpul protestului, mai multe persoane au urcat pe scena instalată în faţa Teatrului Naţional, pentru a se adresa celorlalţi protestatari, însă din mulţime s-a huiduit, s-a fluierat şi li s-a strigat să coboare. Apariţia acestei scene, pe care se aflau şi instrumente muzicale, a provocat nemulţumire în rândul celor prezenţi, care au spus că nu se poate cânta când atâţia tineri au murit în clubul Colectiv.

Pe scenă au urcat în jur de 20-30 de persoane, iar câteva dintre acestea au vorbit de la microfon, însă din mulţime s-a huiduit şi li s-a cerut să coboare. "Jos de pe scenă", "Piaţa nu are lider", "Fără scenă, fără scenă" au fost câteva dintre scandările din piaţă. La un moment dat, sunetul şi luminile de pe scenă au fost oprite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.