Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine va fi pe lista PSD București pentru parlamentare 2016

PSD2

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă, în calitate de vicepreşedinte al PSD, că printre propunerile de candidaţi ai PSD la parlamentare pentru Bucureşti şi Ilfov se vor regăsi şi "doamne, tineri şi oameni noi în politică", iar listele vor fi prezentate spre validare conducerii centrale a partidului peste două săptămâni. 

"Săptămâna viitoare, 23 de organizaţii vor merge la sediul central la domnul preşedinte Dragnea cu propunerile de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Peste două săptămâni sunt programate şi Bucureşti şi Ilfov. Şi, cu siguranţă, vom respecta criteriile care au fost deja anunţate", a declarat Gabriela Firea la Antena 3, întrebată despre listele de candidaţi la parlamentare pe care le vor propune organizaţiile de Bucureşti şi Ilfov. 

Ea a adăugat, chestionată în acest sens, că pe liste se vor regăsi "doamne, tineri şi oameni noi în politică". 

"Respectăm aceste criterii pentru că ele vin din partea societăţii. Şi este normal să respectăm aceste semnale. Eu cred că vor fi surprize foarte frumoase în ceea ce ne priveşte şi ne-am dori foarte mult ca ştampila să meargă către lista noastră", a precizat Firea. 

Întrebată care ar fi proporţia dintre "vechi şi nou" pe listele PSD pentru parlamentare în Bucureşti şi Ilfov, liderul social-democrat a spus: "Este nevoie de persoane specializate pe diferitele domenii de activitate care să meargă să activeze în comisiile parlamentare". 

"Să ştiţi că votul uninominal a avut, potrivit, unora dintre adepţi şi părţile sale bune, dar a avut şi acest mare defect că nu erau, de fiecare dată, specialişti în comisiile parlamentare. Trebuie să ţinem cont de aceste proporţii, să avem jurişti, economişti buni, să avem şi oameni de cultură şi oameni pregătiţi în administraţie şi în problemele de mediu şi de politică externă. Şi atunci toate aceste domenii trebuie să fie foarte bine reprezentate, şi de drepturile omului şi de educaţie şi de sănătate. Şi atunci, trebuie să te gândeşti pornind de la structura comisiilor parlamentare şi pe urmă să vizezi celelalte criterii", a afirmat Firea. 

Ea a adăugat că este nevoie de "prospeţime în politică" şi că PSD a dovedit acest lucru la alegerile locale. 

"Am avut 20.000, în toată ţara, de propuneri noi, de oameni care nu au mai făcut niciodată politică, mă refer la consiliile locale şi la cele judeţene şi cred că această cifră spune foarte multe. De asemenea, la parlamentare vor fi şi oameni care au realizat ceva în viaţă, care sunt foarte buni pe meseria lor şi vor acum să se dedice şi vieţii politice. Este puţin mai greu, cu excepţia tinerilor care vin cu suflu nou, să vii la o anumită vârstă fără să fi făcut nimic în viaţa ta, fără să fi avut niciun rezultat, fără să ai o calificare, fără să fi condus ceva (...) Doar maşina şi nici pe aceea foarte bine. Şi atunci, probabil, că Parlamentul va arăta cu siguranţă altfel ", a mai spus Gabriela Firea. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.