Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cineastul francez Ladj Ly nominalizat la Oscar, este vizat de o anchetă pentru deturnare de fonduri

Cineastul francez Ladj Ly, realizatorul multi-premiatului „Les misérables”, nominalizat la Oscar, este vizat de o anchetă pentru deturnare de fonduri, scrie Le Figaro, potrivit news.ro.

O anchetă preliminară pentru abuz de încredere şi spălare de bani a fost deschisă şi au fost comandate mai multe percheziţii în cercul realizatorului de film.

Asociaţia cineastului, care conduce o şcoală de cinema în Seine-Saint-Denis, unde cursurile sunt oferite gratuit, este vizată în această anchetă, a declarat miercuri Parchetul din Bobigny.

În cadrul acestei proceduri deschise în februarie 2020, o percheziţie a avut loc joi în sediile La Cité des Arts Visuels din Montfermeil, a precizat Parchetul.

Potrivit Le Parisien, alte percheziţii, între care la domiciliul cineastului, au fost comandate după o alertă emisă de Tracfin, reţeaua de supraveghere a tranzacţiilor financiare.

SURSE - Deciziile de la Vila Lac 3

„Nu ştim ce ni se reproşează. Pentru moment, Parchetul nu a considerat oportun să ne asculte”, a declarat pentru AFP avocata cineastului, Julia Minkowski, care se apără în cazul de delapidare.

Membru al colectivului artistic Kourtrajmé, Ladj Ly a devenit cunoscut la nivel internaţional în 2019 cu lungmetrajul „Les misérables”, apreciat de critică şi de public. Şcoala Kourtrajmé, creată în 2018 în suburbie Montfermeil, oferă gratuit formare fără condiţii de vârstă şi studii.

Potrivit avocatei, cineastul în vârstă de 43 de ani a aflat despre anchetă la finalul lunii decembrie, când partenerii financiari ai şcolii au fost interogaţi de poliţie. „Această anchetă pune în pericol proectele şi parteneriatele asociaţiei”, a adăugat ea.

Şcoala are deja parteneri importanţi. Secţiunea consacrată artei imaginii este condusă de artistul JR, şi el membru al Kourtrajmé, iar actriţa Ludivine Sagnier se ocupă de formarea actorilor.

Serviciul de streaming Netflix a semnat, la finalul lui 2020, un parteneriat pe trei ani cu şcoala lui Ladj Ly, iar el a contribuit cu finanţări pentru „promovarea unei noi generaţii de talente în creaţia cinematografică şi audiovizuală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.