Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIO a atribuit oraşului Brisbane statutul de candidatură preferenţială pentru Jocurile Olimpice din 2032

www.cotidianul.ro
Comitetul Olimpic Internațional

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a atribuit miercuri, la finalul şedinţei Comitetului său Executiv, statutul de candidatură preferenţială oraşului australian Brisbane pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2032, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Comisia CIO a recomandat Comitetului Executiv să înceapă un dialog punctual cu Brisbane şi Comitetul Olimpic Australian pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2032. Comitetul Executiv a acceptat în unanimitate această recomandare", a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach, în cursul unei conferinţe de presă.

Citește și: BREAKING TUPEUL total al președintelui CJ Călărași 'RĂSPLĂTIT' de DNA - Ar fi îngrădit dreptul la muncă a ZECE angajați și ar fi constrâns un procuror

"Vor începe acum discuţii mai detaliate cu Brisbane", a adăugat conducătorul CIO, care nu a prezentat un calendar pentru următoarea etapă a acestui proces.

"Nu este o decizie împotriva altor candidaturi, ci este o decizie în favoarea unei candidaturi", a insistat Thomas Bach.

Oraşul gazdă al JO din 2023 ar putea fi desemnat în cadrul sesiunii CIO programate chiar înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august 2021).

Germania, cu regiunea Renania de Nord-Westfalia, şi-a manifestat interesul pentru organizarea JO din 2032, dar nu a mai demarat în final discuţiile cu CIO.

Citește și: BREAKING Fostul șef al Brigăzii de Crimă Organizată de la Cluj DAT pe mâna judecătorilor de DIICOT - Crease O CELULĂ de investigație ce folosea metode nelegale

Candidatura australiană se articulează în jurul oraşelor Brisbane şi Gold Coast, de pe coasta de est a Australiei, care au enormul avantaj de a avea deja infrastructuri sportive, un punct forte în ochii CIO, hotărât să opteze pentru o reducere a costurilor cu organizarea Jocurilor, care au devenit tot mai mari în ultimul deceniu.

Gold Coast a organizat în 2018 Jocurile Commonwealth-ului, în timp ce Brisbane, care a candidat anterior la organizarea JO din 1992, poate pune la dispoziţie 21 de situri pentru găzduirea marelui eveniment polisportiv.

Candidatura australiană beneficiază de asemenea de susţinerea lui John Coates, preşedintele Comitetului olimpic australian şi influent vicepreşedinte al CIO.

Australia a mai găzduit Jocurile Olimpice în două rânduri, în 1956 la Melbourne şi în 2000 la Sydney.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.