Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu îi suflă în ceafă! Ce a răspuns Virgil Popescu când a fost întrebat dacă va rămâne ministru și sub premier PSD

Facebook
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, la Prima TV că nu este decizia sa dacă va mai rămâne ministru şi în Guvernul Ciolacu, precizând că obiectivul său este să se asigure că trecem cu bine această iarnă.

Virgil Popescu a fost întrebat, la emisiunea Insider Politic, dacă va mai rămâne ministru şi în Guvernul condus de Marcel Ciolacu.

“Acum pot să existe discuţii pe această temă. Până la rotativă avem o iarnă de trecut. Va fi o iarnă complicată, nu o iarnă friguroasă. Nu cred că va fi o iarnă grea din punct de vedere al frigului, dar va fi o iarnă complicată din punct de vedere al aprovizionării cu gaze naturale. Trebuie să ne asigurăm că nu se întâmplă lucruri neprevăzute. Dacă lucurile merg normal, nu avem absolut nici o problemă.Vreau să mă asigur că trecem această iarnă, iar această decizie nu este decizia mea personală”, a afirmat ministrul Energiei.

Întrebat dacă premierul Nicolae Ciucă i-a reproşat vreo decizie, având în vedere că numele său a apărut pe lista remaniabililor, Virgil Popescu a răspuns: “Am o relaţie foarte bună cu primul ministru Nicolae Ciucă şi cred că împreună am făcut, cel puţin în zona asta de responsabilitate pe care o am, de energie, echipă foarte bună şi din punct de vedere al pieţei interne, şi din punct de vedere al relaţiilor externe şi al lucrurilor pe care le aducem pentru a le face pentru România”.

Conform Protocolului coaliţiei de guvernare, Nicolae Ciucă va avea mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.

De asemenea, la schimbarea premierului, conform rotaţiei politice convenite, se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei prim-ministrului.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că în luna mai a anului viitor va fi premierul României, dacă PSD va considera că el este persoana potrivită.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.